Förbrukat förtroende

Trots att Annie Lööf går omkring med en högersko har hon högst förtroende bland partiledarna enligt en undersökning från Novus. Det säger en hel del om övriga partiledare och mätinstitutet. Annie som lovade att hellre äta upp sin högra sko än att bli stödhjul åt Socialdemokraterna agerar gång efter gång just som stödhjul åt regeringen och får högst förtroende. Hur är det möjligt?

Att C som endast är fjärde största parti har en partiledare med störst förtroende låter märkligt men kanske får sin förklaring i följande samtal.

  • Ring
  • Hallå
  • Hej. Jag ringer från Dovus. Jag vill bara informera dig om att vi spelar in det här samtalet i utbildningssyfte (åt Expo) och vill bara ställa några frågor. Har du störst förtroende för en partiledare för ett rasistiskt parti som vill utvisa alla barn eller en ung kvinna som är för fler satsningar på allt? Du kan också vinna tio rullar Center.
  • Ehh, Jimmie
  • Oj, där bröts samtalet men han sa Annie. Det blir en pinne på Annie. Nästa samtal.

Dovus kör den klassiska fyrstegsfinten, hotet (Expo), vinklad fråga, mutan (Center) och feltolkningen (Annie). Samma teknik som vårt eget mätinstitutet MIFFO brukar använda sig av och som för övrigt har visat att Novus har lägst förtroende bland mätinstituten.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply