Follow the skvaller

och var hamnar man då? Inför varje stort framträdande av Åkesson så levererar Expressen något negativt scoop om SD. Nu när Ebba kör hårt mot regeringen så är det Ebba som ska smutskastas med en husaffär.

FalskaNyheter är intresserad av hur allt skit kommer fram och har en hemlig kontakt – “deep throat” som säger “follow the skvaller”. Och var hamnar man då? Journalister med Watergatekomplex, rika mediatoppar, dataintresserade anarkister och vänsterextremister med script för datainsamling, hackade databaser, ordlistor för att knäcka lösenord m.m. Det är en salig blandning av människor som anstränger sig för att gräva fram skit om högern och då i synnerhet om SD (om det nu skulle vara höger).

Verksamheten har långt ifrån någon Watergate – coolhet utan snarare Stasi och rysk trollfabrik. Det här är liksom en omvänd Watergateskandal – man vill veta vilka journalisterna är, vilka det är som drar i spakarna? Sverige är en liten ankdamm så det finns säkert bara plats för en åsikt och en grupp. Därför var det lite konstigt när DN kom med avslöjandet om rektorn, varför var det inte Expressen? Det var ju en ganska rolig fråga av mig eftersom DN och Expressen har samma ägare, ankdamm var det visst.

När DN – journalisterna var med i SVT – morgonstudion och fick frågan om hur det upptäckte historien om rektorn så blev svaret – “vi fick ett tips” lyfte jag på huvudet från frukosten. Det här kan bli intressant, men som vanligt struntade SVT programledaren att följa upp och nöjde sig med det. Jaha – ja, ett tips, tipseli tipselo och nu till vädret.

Nu var jag inte riktigt rättvis. Programledaren frågade faktiskt också om hur man får fram sådan information. Jag lyfte återigen på huvudet från frukosten, nu kan det bli intressant typ. hackade databaser och kartläggning av tusentals anonyma konton men det blev bara – “någon har ett konto där och sen att konto där, hm, hm, ehh, hm”. Jaha ja, och nu över till vädret.

Hysteriskt roligt är det när trolljägare nr 2, Frida sitter i samma bur som rektorn i På Spåret. Så roligt att det inte ens går att raljera, det är bara för roligt som det är. Tänk vilken syntaxerror i PK – fabriken. För sjutton, pratar inte SVT med Stasi, får inte SVT informationen, är det bara DN och Expressen som har avtal?

Men nu till frågan. Hur kan rektorn ha seglat under radarn så länge? De konton som rektorn använde var hackade för länge sedan i det berömda CDON / Flashback hacket. Rektorn är ju inte direkt SD – typen så antagligen har man låtit honom vara och istället hängt ut SD – kommunpolitiker och SD – pensionärer.

Visst är det bra att näthat kommer fram, visst är det bra att offentliga personer avslöjas men fram tills nu har det varit grav snedfördelning där endast invandrings och regimkritiker hängs ut och skräms. Metoo var ett undantag med att det bara var kändisar som granskades. Slutsatsen är att Svenne ska skrämmas till tystnad och ingen får kladda på Dramaten.

Med samma mynt

När jag var ung så läste jag en bok som bitit sig fast. En rik affärsman utsätts för utpressning genom att en familjemedlem kidnappas. Affärsmannen kidnappar då en av kidnapparnas familjemedlemmar. Detta har blivit lite av en livsregel som jag iofs aldrig levt efter, men ändå. Tanken dyker ofta upp – med samma mynt.

Att kartlägga anarkisters skattesmitande och vänstextremas bidragstagande är kanske inte någon större idé. Det är ju deras livsnerv och inget de skäms över. Däremot kanske man skulle kartlägga om någon journalist lagt om ett tak svart de senaste 20 åren, om de verkligen bor i mångkulturella hyresområden, inte använder plastpåsar eller om deras barn fått arbete på fina tidningen eller SVT. Man kanske skulle kartlägga hur det är med brutna politikerlöften, har vi t.ex. nu Europas lägsta arbetslöshet som Löfven lovade under hela valrörelsen. Och man skulle kanske snoka bland anonyma internetkonton för att se om några journalister fått segla under radarn likt rektorn. Fast där går min gräns, jag gör inte sådant. Snokandet får Stasi hålla på med, vilken åsikt du än har så får du ha den.

Mycket snack och inget konkret, kanske deep throat kan komma med lite substans i en kommentar.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply