Färre och färre bestämmer i Sverige

Din röst hamnar längre och längre bort från besluten och närmare och närmare papperskorgen.

Det började med decemberöverenskommelsen där din röst dribblades bort. Fördelen med DÖ var ändå att det var ganska många inblandade, inte för att jag var representerad men ändå.

Sen var det Björklunds barn som skulle bestämma. Hur många barn har Björklund. Kanske tre.

Därefter kom januariavtalet, JÖKEN och helt plötsligt var det bara två. Ja inte två partier utan helt enkelt två personer. Stefan och Annie. Stefan och Annie sitter där och skriver avtal med varandra (ena utbildad svetsare, andra jurist. Vad kan gå fel) som värsta fjortisöverenskommelsen.

Så är vi slutligen nere på EN. EN person ska bestämma (känns det igen, diktatur någon?). Vänsterns politiska vilde Kakabaveh är nu den som avgör allt. Tydligen ligger vilden i hårda förhandlingar med mästerförhandlaren (EU:s stödpaket!) och kraven är tydligen lägenhet på Mallis, godisfontän och bossa över Morgan.

Kakabaveh uteslöts från Vänsterpartiet eftersom de bl.a. hade olika syn på hedersvåld och islamism. OK, det finns ett parti med motsatt syn som då skulle passa. Logiskt vore ju att rösta på det partiet men logik och politik är varandras motsatser i Sverige. Och efter ha hört Kakabavehs tal i riksdagen där hon mer eller mindre trodde hon skulle bli uppäten av SD – så, logik, troligen inte.

Av 10 miljoner invånare och 7,5 miljoner röstberättigade står en kvar som ska bestämma. Utesluten från V och tror sig bli uppäten av SD, vad kan gå fel. Det är bra med demokrati. Jag får nöja mig med lite godisregn istället.

Sen kan man ju undra, varför är inte alla vildar? Som vilde verkar man ju få bestämma. Och är inte mitten det nya extrema?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply