Ding ding veckan som gått

Yttertemperatur eller yttemperatur, blå kort som kan slängas, kostråd som förbättrar miljön, en till röd bok, AI – tjänst som gör valsystemet förlegat och hånflinade danskar, vad fan är detta? Bara ytterligare en vecka i en ding ding värld – Sverige.

Utanförskapsområden har varmare yttemperatur

Märklig nyhet och extra märklig då jag först läste yttertemperatur, hur kan det vara möjligt att det är varmare? Sen läste jag yttemperatur, inte lika märkligt men ändå ganska märkligt. Är inte det bra? Det är ju inte så att de är islänningar som bosatt sig i utanförskapsområdena.

Man kan bara föreställa sig besvikelsen hos någon som t.ex. flytt krig och elände i Afrika eller mellanöstern och kommer till Sverige med inte bara fler antal skjutningar utan även en högre yttemperatur.

Men kan det var för att det största utanförskapsområdet – Malmö ligger i södra Sverige, varför inte bygga några utanförskapsområden i norr? Då kan man ju välja, varm eller kall yttemperatur (jag vet i varje fall vad jag skulle välja).

Eftersom svenskens och SVT:s välvilja saknar gränser är frågan – vad ska vi göra? Skänka parasoll, bjuda på semester i hemlandet under årets varmaste dagar?

Blå kortet gäller inte längre

Det ”blå kortet” man ska ha med sig vid resa utomlands (EU) och som ger dig rätt till nödvändig sjukvård arbetar nu svenska Amnesti och SVT hårt för att det inte längre ska vara nödvändigt för utsatta EU – medborgare. En utsatt EU – medborgare måste ju alla EU – medborgare vara som blir sjuka i ett annat land, ja t.o.m. i eget land. Så klipp, klipp – ett kort mindre, om svenska Amnesti får välja. Sen var det ju det där med ”gratis” sjukvård, trodde liksom att det där blåa kortet visade på någon slags inbetalning?

Kostråd med hänsyn till klimatet

Kostråd med hänsyn till annat än hälsan påminner om investeringsbolagens strategi där man tar hänsyn till annat än avkastning. T.ex. avstod många investerar vapenindustrin ända tills vapenindustrin gav riktigt hög avkastning. Då blev avkastningen viktig och moralen – mindre viktig. Undrar hur det blir med kostråden, kanske hälsan blir viktigast nästa år.

Veronica Palm har skrivit bok

Veronica Palm promotade sin bok i SVT Morgonstudion och fick en massa okritiska frågor. FalskaNyheter har kommit över manuskriptet innan bokförlaget gick igenom det.

”Asså, hot och hat. SD är nazister och klimatet för oss stackars politiker har blivit mycket tuffare.”

FalskaNyheter recenserar boken utan att ha läst den, en vissen ros. Att klimatet för politikerna har blivit tuffare är helt självförvållat. Klimatet var bättre förr och så även politikerna, väljarna är detsamma.

AI – tjänst kan avgöra om du är höger eller vänster endast med ett foto

Det är väl inte så imponerande, det kan jag med.

Svensk kvinna, ålder 18 – 50: Vänster
Svensk man (utan näsring och över 45 kg), ålder 18 – 75: Höger
Sydamerika: Vänster
Asien: Höger
Mellanöstern (ex Iran): Vänster

Danskar åker över till Sverige pga av valutan och passar då bl.a. på att gå till tandläkaren

Blir inte klok på det där med tandläkare. Först skulle det komma en massa tandläkare 2015, det lovade Ylva Johansson. Sen har vi haft tandläkarbrist under en lång tid och nu kommer danskar och shoppar loss som i värsta utvecklingslandet och passar även på att gå till tandläkaren!

Och i inslaget på nyheterna, det där leendet på alla intervjuade danskar – vad betyder det?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply