Det är bättre att först äga sen hyra och sen köpa tillbaka

Den ständiga frågan om man ska äga eller hyra har på senare tid glidit över till att hyra. Hyra är det nya äga. Men nu har kommuner med tyngdpunkt på S – kommuner tagit det till en ny nivå. Först äger man, sen säljer man för att hyra för att därefter köpa tillbaka för att äga. Lite som att ha kakan, låta någon annan äta upp hälften och sen få tillbaka kakan. Där står man sen med brallorna nere och en halv kaka.

Ilija Batljan, f.d. tungviktare inom Socialdemokraterna och numera f.d. VD i fastighetsbolaget SBB har tydligen rest land och (S) kommuner runt för att köpa på sig stadshus, brandstationer, polisstationer och vårdinrättningar a.k.a. samhällsfastigheter a.k.a. kommunens hjärta och själ. Blev nog en del middag med hockey.

Tydligen är affärsidén ”Företaget har köpt upp offentliga lokaler från kommuner som får hyra tillbaka dem.” – skulle du göra detta med någonting du äger?

Nu har SBB kraschat – vem hade kunnat ana – ja inte Borlänge i varje fall som sålde sitt stadshus (emoji skriet) för att hyra det i 48 år. Vad sjutton blir det, typ 400 000 x 12 x 48. Undrar om man sköter driften med egen personal?

Falun såg inte heller någon risk och sålde hela konkarongen för Dalaregementet som nu hyr sina kaserner av SBB och snart av Ryssland eller Kina – vem vet, till någon som kanske behöver en bra bas för militära special operationer.

Förutom dumhet, vad har (S) Borlänge, (S) Falun och (S) SBB gemensamt? Ja, vi får vara ärliga och säga att även en regnbågskoalition har härjat i Borlänge och någon moderat i Falun men nog är det rött allt, så rött att Magdalena Andersson måste rycka ut med en av sina sedvanliga Orwellska trollningar typ att börsen inte ska få äga (bara Batljan).

Och Faluns regnbågskoalition innehöll säkert Centerpartiet. Centerpartiet och affärer – vad kan gå fel? Någon som minns Nuon – affären?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply