Top Secret

Kina spionerar med ballonger och USA:s armé dräller omkring med dokument medans vi vanliga leker med chatGPT och AI. Är det för många boomers inom militären? Nog trodde man att det var krypterade appar och självförstörande meddelanden som gällde men inte då, här skrivs det ut dokument, kopieras och faxas för att 4 – stjärniga generaler på 60+ också ska kunna ta del av top secret.

Kanske någon tror att man gör så här för att det är säkrare men ordbehandlaren är också nätverksansluten. Eller kanske det är skrivmaskin a la Jan Guillou som gäller, gissa då vilket land kopieringsmaskinen kommer ifrån.

Ryssarna då, är de bättre? Har ni sett Putins analoga koppartråds dialog, så långt ifrån fiber man kan komma.

Synd bara att tekniknivån inom vapenindustrin inte ligger på samma nivå, då skulle man springa omkring och kasta sten på varandra istället och världen skulle vara mycket säkrare.

Själva då, som vanligt när det raljeras måste man rannsaka sig själv. Vi i EU må ligga före med fiber och appar (avlyssnade av amerikanarna men ändå) och aldrig att man skulle börja skriva brev och faxa igen. Men nu kommer sossarna och EU med Ylva Johansson i spetsen med Chat Control som är en total övervakning av all digital trafik. Man vill verkligen införa en total övervakning med bakdörrar, algoritmer, AI, poliser och övervakningsmyndighet – ett komplett DDR och 1984 i samma paket – var det någon EU medborgare som efterfrågade detta?

Kanske man får äta upp sina bitar och raljerande över USA:s dokumenthantering, de kanske hade rätt ändå. Det är papper och penna som gäller för att Ylva och gänget inte ska kunna sitta och avlyssna.

Och JA – det är samma Ylva Johansson som framträdde hysteriskt i alla debatter under flyktingkrisen med budskapet att landet skulle översvämmas med tandläkare – nu har vi tandläkarbrist.

I framtiden är vi många som kommer fastna i algoritmerna när triggerordet ”tandläkare” markerar ut dig som potentiell hatare och du blir uppkallad till övervakningsmyndigheten för ett klargörande. Fast å andra sidan löste Ylva tandläkarbristen, kanske är det planen. Väldigt omständigt sätt att dölja en lögn.

För övrigt är det väldigt obekvämt när någon från seniorsurfarna avgör internets framtid.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply