Svensk maskirovka

Den senaste månaden har det ryska ordet maskirovka dykt upp i diverse artiklar. Det betyder ungefär politisk och militär vilseledning eller helt enkelt ljug dig blå och strunta fullständigt i om andra synar din lögn.

Den militära vilseledningen har Putin och Lavrov tydligt demonstrerat med att kalla ett fullskaligt krig för special militär operation och sönderbombade städer för undvikande av civila mål.

Den politiska vilseledningen har Ygeman visat prov på ett flertal gånger som t.ex. debatten i SVT Aktuellt mot Åkesson. En viktig debatt som förstörs med att Ygeman helt oblygt slänger in hudfärg så att det egna misslyckandet 2015, tvekandet om NATO, nedläggning av försvaret och beroendet av rysk gas maskirovskas.

Nu lider ju Sverigedemokraterna också av någon slags masochist maskirovsk böjelse eftersom man ständigt lägger upp bollen för Sossarna och Centern. Inte välja mellan Putin eller Biden eller dela klipp på rysk propaganda gör det så enkelt för Sossarna och svårt för en väljare som föraktar både maskirovskan och rysskopplingarna.

Men var det inte vänstern som inte ville skicka vapen och viftar med hammaren & skäran i demonstrationer, struttar omkring med H&S t-shirts. Merkel som gjorde sig beroende av rysk gas. Oligarker som tilläts köpa upp halva London. Jag känner mig vilsen.

Det är häpnadsväckande att se vuxna människor så oblygt ljuga offentligt, i TV. Den gamla regeln att titta på restaurangens toalett för att ana hur köket ser ut skrämmer. Låter det så här offentligt, hur är det då inte bakom kulisserna.

I kommande valrörelse tänker Sossarna inte bedriva en valrörelse utan en special politisk operation. Och den journalist som nämner Sverigedemokraterna utan något av följande epitet [nazist | fascist | Putin | Trump | högerextrem | blåbrun ] riskerar 15 år på Kamratposten.

Ord och ord, vafan är det det ända du tänker på. Någon sa si och någon sa så, alltså vafan, sånt skit. Tänk om det kom hem en massa soldater och sköt din mamma och pappa. Skulle det vara roligt tycker du?
– Nä.
– Nej, men vad är det då då?
– Special militär operation.
– Nej men vafan, är du dum i huvudet? Det är ju inte det det ska vara. Vad är det då man inte vill ha, vad är det man ska ha då?
– Fred?
– Ja! (kastar bort tangentbordet). Och det är alltså det som svenska bloggare vill ha mest av allt, fred på jorden.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

2 thoughts on “Svensk maskirovka

 • April 9, 2022 at 12:54 pm
  Permalink

  Men det var då själva. Läser inte Ygeman bloggen FalskaNyheter, jag har ju förklarat det ryska ordet maskirovka och ändå fortsätter han. Tredje gången nu. Att ägna sig åt sådant är ovärdigt en svensk politiker och är något det stora landet i öst sysslar med. Om det nu ska rysskopplas så liknar Ygeman och Socialdemokraterna med sin retorik bra mycket mer Ryssland än SD.

  Länkar inte till Aftonbladets artikel med rubriken ”Att du inte skäms! ”(Ygeman från Åkesson). Skäms istället å Ygemans vägnar. En del politiker växer i kristider och en del gör det inte.

 • April 9, 2022 at 3:30 pm
  Permalink

  Ha, ha – Ygeman försökte koppla ryssen på Åkesson genom en RT intervju. Samnytt visar nu att både Löfven och Jutte gjort samma sak – RT intervjuer. Sossarna är därmed med sin två RT intervjuer mer rysskopplade än SD:s en.

Leave a Reply