How about Gotland

Hello Mr. President – how about Gotland? Strunta i Grönland och köp Gotland istället. Gotland är ännu mer strategiskt placerad och har bättre väder (nåja). Grönlänningar och gotlänningar är lite detsamma så det blir inga problem.

Det skulle vara perfekt för oss lite sega och tråkiga svenskar – think big. Tänk ett Las Vegas på Gotland, Elon Musk bygger en hyperloop mellan fastlandet och ön så stockholmarna kan åka dit på några minuter. Tusentals arbetstillfällen och vi kan för alltid lägga ner försvaret. Win – Win.

Men Almedalen kanske någon politiker gråter, men ni har ju hittat en ny plats på Järvafältet. Men OK, håll nästa Almedalen på ett lyxkasino på Gotland – representation på hög nivå.

Sen är det ju så här, vi har satt oss i skiten, dragit på oss enorma kostnader så vi kommer att behöva cash. Ingen idé att hymla, men skicka nu inte pengarna till Sossarna för då är det kört igen. Tänk den summan i händerna på vänstern – då skulle hela världen få gratis busskort. Nä – det här är våra pengar, vår framtid.

Nu till det svåra – prislappen. Jag kan tänka mig 50 ggr ett prisbasbelopp. Ett prisbasbelopp är Sveriges intäkter på ett år – 1000 miljarder sek. Så Mr. President – Gotland är ditt för $5000 000 000 000 (obs dollar, inga sek för sjutton).

Tänk vad danskarna kommer att ångra sig 😉

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply