Falsk dementi

Det var då själva fan. Att en sajt som FalskaNyheter ska behöva gå ut med en dementi. Då blir det den första falsk – dementin som är sann.

Dementi 18 grader: 18 grader eller lägre är inte en bra inomhustemperatur. Det bör vara minst 20 grader för att vi ska må bra, i varje fall i ett vinterland som Sverige. Sossarna och regeringen kan försöka slå i oss annat och den smått surrealistiska undersökningen av riksdagsledamöter där man i det närmaste tävlade i osanningar om inomhustemperatur kan var det mest lögnaktiga jag sett på SVT – och då har jag sett mycket. Bottennoteringen var 15 grader, det har jag inte ens i garaget. Skulle en 85 – tusenkronors ledamot huttra i 15 grader, knappast.

Dementi 4 minuter: 4 minuter är inte tillräckligt för dusch om man vill hålla en god hygien. Gunde Svan lyckades duscha på 1 minut och 23 sekunder men hur ren blev han? Och ska gemene man matcha Gunde så kanske vi alla kan bränna av en tre mil på 1 och 30 nu också. Nya lort Sverige är här.

Är det samhället vi har kämpat fram med alla skatter och slit? 16 grader inne, 3 minuters dusch och sen kanske knapra på lite barkbröd till middag så är folkhemmet komplett. Väl kämpat!

Det värsta är att folk verkar finna sig i detta – också. Jo, vi har inte satt på elementen än, och då är vi ju faktiskt i januari. Och vi har 14 grader inne, det är riktigt mysigt att gå omkring med täckjacka och rita frostgubbar på fönstren – inne. Lukta, lukta – naturligt. Jag har duschat i kallt vatten i bara två minuter och stinker inte allt för mycket.

Så håller ni på medans riksdagsledamöterna skrattar i bastun. Lurad som vanligt och foglig som vanligt. Istället för ilska över energihaveri och godtycklig prissättning så är det en tävling i späkning. Lite shabby chic sådär.

Förutom en malande olustkänsla att det inte skulle behöva vara så här, att ingen riktigt vet varför. Att man med ett penndrag skulle kunna få tillbaka vettiga priser, det är ju inte så att det varit missväxt på el. Så har det ju varit gröna utomjordingar här som lagt ner kärnkraft, värmekraftverk och misskött nätutbyggnaden och underhåll.

Med tanke på senaste opinionsundersökningarna verkar det inte självklart för alla vilka dessa gröna utomjordingar är, vilka som är skyldiga till denna torftiga belägenhet. Vi kör en klassisk fem myror är fler än fyra elefanter tavla. Fyra personer Maggan, Merkel, Bolund och Jimmie.

Ett kraftverk är fler än fem vindkraftverk

Oj, oj, vad svårt. Vad säger du Eva?

Bolund ska bort. Han är den enda som inte skyller på annat. Maggan skyller på Putin, Merkel skyller på tsunamin och Jimmie skyller på 7 – klövern. Bolund erkänner att det är hans fel och skäms inte för det. Sen är han den enda som hyr sina kläder. Bolund ska bort.

OK, bra svar. Du då Magnus.

Merkel ska bort. Hon är den enda som vill köpa rysk gas. Och det är tre problem med rysk gas. Det ena är att det är gas, det andra att den är rysk och det tredje är att den inte kommer. Sen är Merkel den enda med lite färg, ryskt röd.

OK, också bra men. FEL, FEL, FEL. Tänkte ni på 18 / 4 nu?

Ehh, ja!??!

Jimmie ska bort. Den enda som inte lagt ner kärnkraft, värmekraftverk, köpt ryskt gas, misskött nätet eller sålt allt till Tyskland. Sen är han den enda utan bokstaven M. Maggan, Merkel och (MP) Bolund.

Är inte det bra?

Tycker han ja.

Men blir det inte tydligt med en tavla sådär? Är inte det ett av våra största problem just nu? Jag förstår att väljare och media har lite annat att tänka på nu när man trummar ut nyheten att katter måste registreras och att det har tagit fyra dagar att välja talman i USA – men kom igen. Elen är väl lite viktigare, och om inte det räcker så skulle vi i stort kunna använda samma tavla till öppna gränser och gängskjutningar också – nu då, stiger S fortfarande?

Dementi dammsugning: För övrigt kan vi även dementera att det inte alls är någon bra idé att dammsuga på natten.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Falsk dementi

  • January 8, 2023 at 8:49 am
    Permalink

    SD – politikern som drog till med 15 grader inomhus är lika verklighetsfrämmande som när Palme på 70 – talet skulle gissa vad en liter mjölk kostade. Och efter en helt felaktig verklighetsuppfattning uttalade klassikern – ”det hade jag ingen aning om”.

    Omsatt till dagens nivåer skulle det vara en gissning på ett literpris på 5 kr, när det i själva verket är 15 kr. Och omsatt till inomhustemperatur skulle det vara en gissning på 15 grader.

    Har man aldrig köpt mjölk eller brytt sig om inomhustemperaturen kan 5 kr och 15 grader låta rimligt men ack så verklighetsfrämmande. Hade man haft lite koll men ändå velat framstå som en som inte har det bättre än andra trots att man har en månadslön på 85 000 skulle man dragit till med 18-19 grader. Oj, det hade jag ingen aning om.

Leave a Reply