Din mamma jobbar här

”BaBam” (introt till SVT – Rapport).

”Godkväll, välkommen till Rapport med mig, kompis till Hanna. Vi börjar sändningen med en sensationell nyhet: Sverige faller i Transparencys International senaste korruptionsindex. Vi går direkt över till vår egna expert på området – min dotter.”

”Tack, mamma. Som du sa, Sverige faller till en chockerande låg nivå… Åter till dig mamma.”

“Underbart reportage, kära dotter. Nu till något mer upplyftande: SVT:s nya fredagsunderhållning, ledd av min charmerande svåger. Berätta, svåger!”

“Hej alla! Ikväll blir det festligt här, med min gamla buksvåger, halvsyskon och jag i spetsen. Det blir en oförglömlig kväll, tillbaka till dig, svägerska.”

“Tack, svåger. Dina program är alltid en fröjd. Men nu, över till lite mer allvar. Vi har vår inrikespolitiska expert här – inte bara min studiekamrat, utan också en stor journalist och golfspelare. Din syn på den senaste partiledardebatten?”

“Enligt min pålitliga källa, en S-politiker, var det en solklar seger för S.”

“Briljant analys, min vän. Nu över till brottsligheten. Vi har tidigare polischefen från NOA och ÖB här för en djupgående debatt. Hur ser läget ut?”

“Först, en praktisk fråga till min motdebattör, kollega och kärlekspartner – tar du hunden senare?”

”Åh, nej, det blir svårt. Jag tog ju Rex igår.”

“Hm, intressant. Men låt oss istället vända oss till vår pålitliga inrikespolitiker och tidigare studiekamrat och hans S-källa vän och tillika tidigare advokatförbundets ordförande och alla andra advokater i nätverket Hilda. Är inte våra straff för hårda i Sverige?”

“Och till sist, en charmig avslutning med vår yngsta reporter – son till en känd skådespelare.”

”Tack pappas vän. Jag testar lite träning med kändistränaren och några spel med kändisbarn. Åter till pappas vän.”

“Tack, och nu en snabb titt på vädret. Kan vi få en specialprognos för Djurgården? Vi ska ju alla på allsången efter sändningen.”

”Tack för ikväll.”

”Så, det gick ju bra det där. Det är bara att ställa kopparna på bänken.”

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply