390 miljarder euro

Lustigt att det var EU:s sparsamma fyra som stod för världshistoriens största vaskning. Mindre lustigt att Sverige var en av dem.

Nu har mästerförhandlarna lyckats förhandla upp bidragsdelen från 0, 350, 375 och slutligen 390 miljarder euro. Kunde ingen berättat för mästerförhandlarna Löfven och Paula att det skulle förhandlas åt andra hållet. Bidragsdelen skulle nedåt eftersom 

  1. Det är vi som betalar
  2. Det är pengar i sjön

Världshistoriens dyraste missuppfattning.

Som grädde på moset lyckades bilhandlarna M&M (Merkel och Macron) köra med världens enklaste bilhandlartricks. Vi fick en ”rabatt” för egentligen tänkte M&M höja vår EU avgift till 10 ME (miljarder euro) men bara höjt den till 6 ME från tidigare 4,5 ME. Så ”rabatten” är en höjning med 1,5 ME. Tack för det M&M.

Men det räcker för SVT, nu har man något regimtroget att rapportera – vi fick rabatt. Rabatt på vaskningen.

Men mästerförhandlarna verkar nöjda för de har fått igenom krav som är unika för Sverige. Och då ska ni inte tro att det är bättre vägar, bättre beredskap eller höjda pensioner. Nej, nej – det är sådant man håller på med i Sydeuropa, här snackar vi klimatambitioner. Det slår väl allt? Så nu när man köpt världshistoriens dyraste klimatambitioner kan man då få veta vad ambitionerna är? Eller är det för mycket begärt?

Även – 375 miljarder euro, det kom ett nytt bud, och snåljåp.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “390 miljarder euro

  • July 13, 2021 at 9:43 pm
    Permalink

    Idag ska EU:s stödpaket börja utbetalas. Men det kommer inte kravlöst. För att få ta del av miljarderna som vi svennar och lottor ska bjussa på måsta mottagarländerna ända ner till juniorspel knäböja vid varje matchstart. Det har vi mästerförhandlat fram, väl investerade pengar.

Leave a Reply