Rökningen ökar

Nu ökar rökningen i Sverige. Sedan 2015 har den stadigt minskade kurvan av antalet rökare börjat stiga. MIFFO kan presentera häpnadsväckande siffror som pekar på ett tydligt trendbrott och att Sverige är det enda land i Europa förutom Tyskland som kan visa på en sådan utveckling.

Forskarna står frågande och Professor Jersie Blend avvisar MIFFOs undersökning och hänvisar istället till sin egna studie som han har gjort med FILTER, m.a.o. inte tagit hänsyn till ”smuggel koefficienten”. Regeringen vill inte göra någon egen undersökning utan säger kort – ”det är män som röker.” Regeringen menar också att det är helt onödigt att veta om man är rökare eller inte, blir man sjuk så blir man. Att vara rökare har ingenting att gör med t.ex. lungsjukdomar.

”Och vad ska man göra med sådana information” – det finns forskare och politiker som undrar vad man ska göra med informationen. RÖK MINDRE, typ!

Kändisarna gör sitt bästa för att tona ner siffrorna och Manbror Apner går så långt som att hävda att ”rökning är säkert, det har aldrig varit så säkert att röka som nu”. Sångerskor och ståuppare har helt plötsligt börjat röka offentligt. Att vara rökare är det nya godhetsknarkandet.

Rapporterna som inkommit om att unga kvinnor allt mer utsätts för passiv rökning avfärdas med att vi alltid har rökt i Sverige och att kvinnorna egentligen borde täcka sig om de vill slippa rök. Kvinnornas utsatthet för passiv rökning tas inte på allvar och Fy (Feministisk Yrsel) hävdar att det inte bara är rökare som utsätter kvinnorna för ofredanden utan även snusare.

Polisen har kritiserats för hanteringen av flera fall av passiv rökning och otydliga signalement som ”nikotin påverkad man” och deras mjuka linje mot rökarna där man ibland röker böckling tillsammans. De nya rökadvokaterna som Emma Nikotinist och Viktor Rökare får också kritik för sitt nära samarbete med Swedish Match och att man agerar i egna intressen. Det har nu gått så långt att rökarna kan sitta i domstolarna och röka och genom att dela pipa går det inte att bevisa vem som är ägare av pipan.

Rökarna tar nu större plats och demonstrerar allt oftare för sina rättigheter och samma politiker som förbjudit rökning på restauranger går nu ut öppet och stödjer rökarna. En av rökarnas talespersoner syns allt oftare sittandes och smygröka i publiken under olika debattprogram och lyfts ofta fram som ett föredöme.

Nätaktivisterna i #jagärrökare och IRM (Inte Rökare Men) blir allt aggressivare i debatterna på nätet och säger sig bekämpa den patriarkala sundhetsnormen. Man spammar kommentarsfälten på sajter som SundaTider och FriskIdag och massanmäler alla som har negativa åsikter om rökning. Kontaktar arbetsgivare om någon uttryckt sig negativt eller setts motionera. Att motionera ses som kränkande mot de som röker.

Det är rena upp och ner vända världen, Bizzaro World. Alla som ser och förstår att rökning inte är bra blir anklagade för att vara rökfascister. Cigaretter subventioneras och hostande rökare får förtur i vården och rör inte min rökare grupper startas där medelålders kvinnor står på rad för att få ”ta hand” om rökarna. Kvinnor som hävdar att det finns ensamstående rökande barn som vi har ett ansvar att hjälpa.

Sverige tycker sig ha ett ansvar för världens rökare och med galan – ”Hela Sverige svamlar” samlas pengar in för att locka rökare till Sverige. Man erbjuder skattefinansierade cigaretter och boende med extra ventilation och röksignalerna hörsammas av framför allt mellanöstern och en strid ström av rökare vandrar till Sverige. Trots alla röksignaler blir vi tagna på sängen och har svårt att erbjuda bra rökmiljöer. Mindre rökrutor och utomhusrökning är det som erbjuds och frustrationen hos rökarna ökar och klagomålen är många. Man vill inte stå i skogen och röka, 5 rökare i samma rum är för mycket och svårt att få tag på och dyra cigaretter är några av klagomålen. Många vill flytta till Malmö där det är lätt att få tag på smuggelcigaretter. Inflyttning av rökare till Malmö är nu så stor att icke rökarna har börjat flytta därifrån och stadens stora landmärke kallas numera ”ciggen”.

Det finns ett parti som varnat för farorna med rökning. Det finns ett mätinstitut som visar siffrorna. Övriga är som smuggelcigg, fyllda med

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply