Dum Dummare Dummast

Tyckte det var en ganska fyndig rubrik tills jag såg en bild på samma tema, sen en annan rubrik med samma uppslag. Förstod då att fler tänkte som jag och testade gåtan dum, dummare och dummast på folk i min närhet. Samtliga plockade in ministrarna och GD:n.

Bra jobbat regeringen, snacka om att göra intryck. En politisk karriär i decennier och så klämmer man till med sina största avtryck under årets absoluta sista skälvande dagar. Och vilka avtryck, Morgan köper mellandags – julklapp, Löfven hänger i gallerian och köper klocka och reservdelar till rakapparaten (!), Magdalena är på skidsemester i Sälen och Dan Eliasson (GD) flyger till Kanarieöarna.

Men vad är det med det då undrar den som inte äger en telefon eller ev. framtida läsare. Jo förstår du, dessa fyra skickade 20 miljoner sms som en påminnelse att man inte ska göra det som man just gjorde (pandemi). Dessa har bankat och krävt alla på återhållsamhet för att rädda vården – och så gör de själva exakt inte det. Om politik vore en förtroendebransch hade de varit borta nu.

En sådan häpnadsväckande brist på allt möjligt avslöjar och förklarar allt. Hur många gånger har man inte tänkt, hur kan de, varför ser de inte o.s.v – well, förklaringen kom i december 2020. De är inte klokare än så här.

Men om vi nu leker med tanken att det är de smartaste som styr landet, som sitter i regeringen. Vet de något som inte vi vet eftersom de agerar som de gör. Är inte pandemin så farlig som det spelats upp? Finns det mediciner som vi vanliga inte har tillgång till? Lite skumt är det att t.ex. Trump och Macron tillfrisknade så snabbt och att flera ministrar agerar så respektlöst.

Som om det inte vore nog. Snål, snålare snålast

Varje gång jag har läst om skatteslöserit där bidrag och bistånd runnit ut eller när man generöst erbjudit hela världen utbildning, vård och bostäder har jag tänkt – skulle du hantera din egna ekonomi sådär? Även det klargjordes i slutet av december 2020. Ministrar med löner i 100 – tusentals nivån springer på mellandagsrea och letar julklappar och reservdelar till rakapparaten och finansministern (samt toppjobb inom internationella valutafonden) hyr pjäxor. Visst är det bra att vara – ehm – ekonomisk men varför inte hantera skattebetalarnas pengar på samma sätt. Men det är som det gamla vänsterordspråket – det är lätt att vara generös med andras pengar.

Men man får ändå tacka, det blev betydligt enklare att sätta ihop årets listor.

Årets dumhet –

 1. Att som minister glida omkring på mellandagsrea utan att förstå att man kommer bli fotad.
 2. Att skicka 20 miljoner sms som påminnelse och sen “glömma”.
 3. Att få ett av sms:en ovan. Vara ansvarig (GD) för ansvarig myndighet (MSB) och FLYGA, UTOMLANDS, KANARIEÖARNA.

Årets hycklare –

1. S. 2. o. 3. c. 4. i. 5. a. 6. l. 7. d. 8. e. 9. m. 10. o. 11. k. 12. r. 13. a. 14. t. 15. e. 16. r. 17. n. 18. a.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

4 thoughts on “Dum Dummare Dummast

 • December 30, 2020 at 10:48 pm
  Permalink

  Nu fattas det bara att Steffe och Maggan drar igång jordens fyrverkeri också.

 • December 31, 2020 at 5:35 pm
  Permalink

  Löfven i Aftonbladet idag – “I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid”. Vad säger man, vad ska man börja, orkar inte – citatet får tala för sig själv.

 • January 4, 2021 at 9:26 am
  Permalink

  Dan Eliasson är min droppe. Droppen som fick skittunnan att rinna över. Dan får nu symbolisera Socialdemokraternas maktutövning och korruption. Dan får symbolisera respektlösheten för väljarna och Sveriges förfall. Jag ger mig inte tills Dan har avskedats. Härmed startar upprop #avskedaeliasson

 • January 4, 2021 at 11:13 am
  Permalink

  Den snålheten kostade oss skattebetalare mycket pengar. Istället för att köpa en ny rakapparat på nätet för 1499 kr släpas hela livvaktsgänget till en kostnad av 100 – tusentals kronor för att införskaffa en reservdel (man hade inte ens vett att skicka en löpare). Nästa gång statsministerns rakapparat går sönder bjuder jag på en och spar alla dessa pengar till bättre behövande.

Leave a Reply