Ekot varnar för ekot

SR lägger alltså ut varningstexter och disclaimer på sina reportage som förklarar att reportagen inte är opartiska. Hur sjukt är inte det? Oberoende, opartiska SR varnar för att sina egna reportage kanske inte är oberoende och opartiska. Men reportagen får ändå vara kvar. Men ansvariga får ändå vara kvar. Eko. Eko. Eko.

“Ekot har fått kritik för delar av rapporteringen kring det här ämnet och omständigheterna kring en tidigare anställd.”

Tycker ändå att det är lite otydligt och skulle vilja att Ekot var lite mer tydliga, kanske även något för SVT.

sr logo

Ett eko frön öst

En regimtrogen mediakår har tidigare låtit den här veckans stora mediahändelser blåsa över deras huvuden, låtit det passera som ett tomt eko. Istället var det Riksrevisionen som drog fram PISA skandalen och Doku som drog fram skandalen med den partiska journalisten på SR.

Och årets guldspade för bästa gräv går till Dok … skojade bara. Till Expressen som avslöjade kommunpolitikern för SD som skrivit något på Facebook för fem år sedan.

Stoppa pressarna (uppdaterat 14/5)

Dan Eliasson skandalen var ett annat stort avslöjande som blåste över MSM och som skvallersajten stoppapressarna var först med. Sajten var även först med att avslöja Fredrik Federley. Mönstret går igen, stora avslöjanden som kletar på S och regeringen “missas” av MSM medans inlägg av SD blåses upp till orimliga proportioner. Järnrörsskandalen!

Ganska tragikomiskt att Expressen har reportrar avdelade för endast gräva fram smuts om SD. Aftonbladet har krönikörer som gör detsamma. De sitter där och scannar tusentals Facebook, Flashback och Twitter inlägg och över deras huvuden flyger Eliasson, Federley, PISA och Islamist kopplingar på P3.

Därför kommer troligen även denna skandal att blåsa över utan konsekvenser. Lyssnade t.ex. på Kvartal som ändå ska vara hyfsat fria från PK – tentaklerna men de tassade försiktigt eftersom båda känner Ekochefen. Smaka på den, två av de reportrarna som man skulle kunna hoppas på känner Ekochefen personligen.

I en debatt på P1 uppträdde tidigare SR VD (M) som värsta politruken och här ska minsann ingen komma och kräva insyn eller granskning. Vet hut!

Så där kommer det rulla på nu. Lite försiktigt skvalpande i ankdammen sen glömska. Men – STOPPA PRESSARNA. Det här är på samma sätt som med Dan Eliassons nonchalanta uppträdande, droppen som fick dammen att svämma över. Den sista vänstervridna radiovågen.

Gör inte MSM sitt jobb får lyssnaren i Hökarängen gå till anfall. Nog är nog, stoppa pressarna, stoppa radiovågorna. Är så trött på vänstervridningen inom SR och SVT (nu låtsas Jan hellin och Cilla Benkö gapa av förvåning). Är så trött på denna elitism och nonchalans mot lyssnarna (och tittarna). Är så trött på kompisjournalisterna som poddar, skriver, pratar med lösa patroner, rena rama gummikulsjournalisterna.

Jo – förstår du lilla vän, jag måste ha 100 000 i månadslön av dina skattepengar eftersom jag har så stort ansvar, brukar det låta. Men ingen tar något ansvar. Jag tänker i varje fall ta mitt ansvar som arbetsgivare och med början idag – jobba hårt för att någon av mina anställda på SR tar sitt ansvar och gör avbön, säger förlåt och avgår. Det har blivit ett personalärende.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

4 thoughts on “Ekot varnar för ekot

 • May 16, 2021 at 9:22 am
  Permalink

  Aktivismen på Ekot fortsätter – “Ekot i Sveriges Radio har strukit benämningen “flykting” från sin beskrivning av Vetlandaterroristen Tamim Sultani. I själva verket har Sultani papper på att han inte är någon flykting – och fick bara stanna i Sverige tack vare regeringens gymnasieamnesti.” – FriaTider

 • May 17, 2021 at 1:05 pm
  Permalink

  Man trodde att SR skulle skärpa till sig nu när de ligger på minus. Men inte. Som förklaringsmodell till 20 bilbränder (samma dygn) i Eskilstuna gav P4 Extra (kl.13:15) den gamla klassikern “inga fritidsgårdar”. Det måste vara en försvinnande liten del av Sveriges befolkning som köper den förklaring. Och tänk att den lilla naiva promillen som tror på det måste jobba på SR – med nyheter.

 • May 17, 2021 at 2:59 pm
  Permalink

  SR briljerar. Detta är alltså vad vi får för skattepengarna.

  “Samtidigt som hon publicerade en stor granskning för Sveriges Radio bodde journalisten i ett hus där en misstänkt knarkfabrik drevs av hennes man i källaren.” – Expressen

  “– Jag känner mig jävligt korkad och dum, att jag inte fattade vad som pågick, säger journalisten, som först tog en paus från SR men nu jobbar vidare.” Ja du, endast på SR, endast på SR.

 • May 18, 2021 at 7:12 pm
  Permalink

  VI MÅSTE HÄNGA I

  Etablissemanget har tagit för vana att köra med oss. Det är skandal på skandal, avgångsvederlag, brutna löften och korruption. Därför blev det droppen med SR skandalen. Den innehåller så många aspekter men det mesta kokar ner i nonchalansen mot oss skattebetalare.

  Då det i stort sett dagligen händer något, då vi i stort sett dagligen blir blåsta är det lätt att skandaler faller i glömska. Men det här får inte falla i glömska, det här måste markeras.

  Det hela är ju så enkelt. Vi betalar en massa pengar till SR för att få opartiska nyheter. Nu fick vi inte det. Därför måste Eko – chefen, SR – chefen eller någon annan chef avgå, så är det bara.

  Det gick med Dan Eliasson. Han höll på att glida undan (och i viss mån gjorde han det) men trycket blev för stort och fick avgå. Så det går. Kom igen nu!

Leave a Reply