En lekmans hybris

Som lekman får man lita på magkänslan. Förvånansvärt många gånger har den överraskat mig med att som lekman kunna matcha en journalist, politiker, forskare eller polis.

Min hybris startade troligen med de apatiska flyktingbarnen. Trots reportage i SVT och expertutlåtanden från psykologer, överläkare och kändisar kände jag att det här kan bara inte stämma. Det är alldeles för “sjukt”. Och man får nog erkänna att tiden gett mig rätt. Lekman – psykologer och överläkare, 1 – 0.

Därefter kom “baaaarnen” som jag med egna ögon omöjligtvis kunde få till barn. Journalister, politiker, advokater och kändisar pratade om barn och det jag såg var unga män. En av det mer absurda scenerna var ett reportage på SVT där Cirkus Cirkör skulle fjanta sig för barnen men i reportaget kunde man se att barnen var äldre än clownerna. Och man får nog erkänna att tiden gett mig rätt. Lekman – advokater och politiker, 2 – 0.

Jag förstod även bättre än ekonomen Sandro Scocco och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski som hävdade att invandringen var en lönsam affär för Sandviken. Att invandringen var en ekonomisk vinst för hela Sverige. Magkänslan sa – lågutbildad, inget språket, ingen bostad kan bara inte vara lönsamt. Möjligtvis humanitärt, men inte lönsamt. Och man får nog erkänna att tiden gett mig rätt. Lekman – chefsekonom och redaktör, 3 – 0.

Sen har det rullat på, tycker mig veta bättre än BRÅ och polisen om hur brottsligheten har utvecklat sig, och vilka som skjuter m.m. 4 – 0, 5 – 0, 6 – 0. Stoppar man även in att i samtliga fall har alla journalister stått emot magkänslan, lekman – journalister, 7 – 0.

Och man får nog erkänna att med tiden har man fått – hybris.

Det är därför som jag bara efter några videoklipp på SwebbTV kan utbrista – energipolitiken är galen, vi går mot katastrof.

Vindkraftverk producerar bara el när det blåser, har ni tänkt på det? Och när det blåser, blåser det överallt och elen blir billig, har ni tänkt på det? Elbilar, fossilfritt stål, underdimensionerat nät m.m. Magkänslan säger att det här är farligt på riktigt. Miljöpartiet borde bara få ha inflytande över cykelbanor. Lekman – Miljöpartiet, vi får se.

För övrigt tycker jag också som lekman att det är dumt att förlita sig på rysk gas.

I dagarna har SVT journalisten Bodil gått ut med att hon inte vågade gå vidare med undersökningar om att pandemin startade i labbet i Wuhan. Vågade tydligen inte lita på sin magkänsla utan det var viktigare att inte ses som konspirationsteoretiker eller bannas av MSB.

Testa din egna magkänsla. Ett nytt virus sprids över hela världen och ursprunget verkar vara Kina och Wuhan. I Wuhan finns –

A. En matmarknad med dålig djurhållning

B. Fladdermöss

C. Ett labb som forskar kring ett nytt virus som kan spridas över hela världen

Som lekman, vad säger din magkänsla? 8 – 0, kanske. Poäng mot MSB, djupa staten, Stefan, Anders, Facebook och hela big tech. Inte dåligt av en lekman.

Som lekman, vad säger din magkänsla kring munskydd? VA!! Vet du bättre än Folkhälsomyndigheten och alla experter på TV. Den tar vi, 9 – 0.

Avslutningsvis har jag gått emot magkänslan och tagit sprutan, eller. Den enda konspirationsteoretikern som är vaccinerad. Magkänsla. Sviker den nu är det skitsamma med poängen.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply