Årets falskaste lista 2021

Årets nyord

Knolladinmamma – Att utbrista då man orättfärdigt tilltalats av myndighetsperson.

Helikopterpengar – Afghanistans president lyfter med en helikopter som var så full med (svenska bidrags) pengar att den knappt orkade lyfta.

Årets oneliners

 1. Förutom barnmorskorna larmar nu även polisen om för hög arbetsbelastning, föds det alldeles för många brottslingar?
 2. Om Ygeman och Bolund tror vi har ett elöverskott, varför vill de då bygga fler vindkraftverk?
 3. I motsats till barn som inte gör som vuxna säger utan som vuxna gör röstar väljare som politiker säger och inte efter vad politiker gör.

Årets don’t mention the (S) war

Oberoende av hur Löfven sluddrar sig fram eller Märta och Bolund trampar i klaveret så är det Ulfs vader, Ebbas torp och Åkesson, Åkesson, Åkesson man raljerar över. Bäst på det var –

 1. POD Alex & Sigge
 2. SR (POD) Tankesmedjan
 3. SVT Svenska Nyheter

Årets don’t mention the (S) war II

SVT har verkligen lyckats med konststycket att inte nämna vare sig S eller MP när elkris, cementkris eller bensinpriser ska förklaras.

Årets utbildningar

Att utbilda sig till läkare kräver många års studier och höga poäng. För att bestämma över en läkare räcker det med att varit med i SSU och sedan länge varit kompis med Morgan.

 1. Svetsarutbildning leder till statsminister
 2. Hårfrisörska leder till miljöminister
 3. Unga örnar leder till SSU som leder till toppjobb

Årets bortförklaring

Vi har hört talas om nedrivna kraftledningar och lövhalka. Men att all tågtrafik ställdes in p.g.a datastrul med schemaläggning av lokförarna tar ändå priset. Det är allt en jävla tur att SJ kör på räls och inte blint litar till GPS.

Tågen går inte för att datorn har gett lokförarna konstiga scheman

Årets kriser

Elkris – aldrig har en kris känns så självförvållad. Att låta Miljöpartiet ha inflytande i politiken är som att låta 5 – åringen hemma sköta hushållsekonomin. Att lägga ner kärnkraft och sen bli förvånad över elbrist är som att låta 5 – åringen få lördagsgodiset redan på måndag och sen förvånas över att det är godisbrist på lördag.

 1. Elkris
 2. Cementkris
 3. Regeringskris

The wind is still and the sun is hiding. What you gonna do
When the cold comes for you, Dumb boy

Årets kalkonmyndighet

 1. MSB. Vad gör dom? Vad håller de på med? Hur ser planeringen ut?
 2. Tillväxtverket. Skulle sköta om utbetalningar av coronastöd till företag men blev istället kassako för landets alla brottslingar.
 3. BRÅ. Aldrig har så många aktivister trängts på en myndighet.
 4. Migrationsverket. Aldrig har så många aktivister trängts på en myndighet.

Årets insikt

Om man skjuter upp pensionsåldern med ett år så är det liksom inte så att du får samma pengar fast ett år senare. Nej, man tar en årslön från dig.

Årets vad fan får jag för pengarna

Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh röst blev väldigt dyr då det var alldeles jämnt när Magdalena skulle röstas fram som statsminister. Även pinsamt att samtliga inblandade pressar fram tårar över 166 miljoners talet.

 1. Magdalena. Socialdemokraterna köpte Kakabavehs röst för 166 miljoner dollar.
 2. Elbrist. Miljöpartiet och Vattenfall kapitalförstörde tusentals miljoner genom kärnkraftsnedläggning.
 3. Una cerveza. Löfven mästerförhandlade fram tusentals miljoner i coronastöd till spanska, italienska och franska företag. Hände iofs 2020 men ska betalas i många, många, många år och den första avslagna Coronan sveptes i år.

Årets mest förvånande

 1. Att Sossarna fortfarande är största parti.
 2. Att det inte går att släcka en båt som brinner ute till havs.
 3. Att världens samlade superdatorer, AI, nobelpristagare och i stort sett obegränsade resurser inte fixar viruset.

Årets som om

När opinionsmätningarna visar minskat stöd för MP men ökat stöd för S undrar man hur det är möjligt. Som om –

 1. MP och S inte regerade tillsammans.
 2. skjutningar, pensioner, el och cementbrist m.m. inte berodde på förd politik.
 3. Magdalena inte varit delaktig i politiska beslut.

Året som gått

Tänk att det var lite över ett år sedan Löfven gick omkring i Gallerian och letade reservdelar till sin rakapparat och Biden blev poströstad till president. I början av året hyllades de av media. Sen gick det bara utför.

Stormningen av Kapitolium. Socialdemokraterna fångar tillfället. Skapar narrativet. Bygger halmgubben. Anders på Aftonbladet, ministrar tar vid och sen statsministern i debatten. Året har knappt börjat men Sossarnas propagandamaskin går för fullt med smutskastning och försök till att kleta stormningen på SD.

Clubbhouse – någon som minns årets största hype. Hipsters kom på att man kunde prata i mobilen och med flera samtidigt dessutom, typ heta linjen. Vi vuxna skakade bara på huvudet – nu har väl ändå “kidsen” vänt ut och in på sig själva. Nu är det återigen ingen som pratar i mobilen. Nu skickar man bara bilder. Snap, bild på dig själv med öppen mun – betyder wow.

Det har inte hunnit bli vår än när Sossarna inleder sin andra smutskastningskampanj. Försvarsministern står högröd i ansiktet och skämmer ut sig med djurmetaforer och fusklapp när han debatterar mot Åkesson. Fusklappen med en tecknad gris hittades senare av en städare som gjorde NFT konst av det hela.

America First. Sweden Last. Fransmännen håller på skyddsmaterial, tyskarna fulköper vaccin och israelerna har egna planer. Alla tänker på sig själva förutom i Sverige där våra politiker verkligen tänker på SIG SJÄLVA. Skänka överskottet (överskott?) och bidra med pengar till hela världen leder till toppjobb, lex Reinfeldt, Wallström, Borg, Sundström, Persson m.fl.

I maj klev Sveriges Radio – Ekot äntligen ur garderoben med sin partiskhet. Man flaggar sina egna reportage som partiska – “det kritiskt granskande reportaget har INTE gjorts av en opartisk journalist”. Nu väntar vi bara på lappen – “det är 70% risk att detta reportage är gjort av en vänsteraktivist”. Om man så klistrar en klisterlapp i pannan på svenska lyssnare har de ändå fortsatt högt förtroende.

I juli begravdes demokratin och röstsedeln för alltid och ständigt denna politiska “till salu” vilde Kakabaveh röstade gult för att släppa fram Löfven. Endast nio punkter behövde sossarna uppfylla för att få rösten, lägenhet på Mallis och godisregn ryktas två punkter vara. Betydligt dyrare blev det i slutet av året att köpa rösten till Magdalena, 166 miljoner dollar.

Opartiska SVT ville inte vara sämre än partiska SR. Då SR inleder förhållande med den som ska granskas partajar SVT med de som ska granskas. I augusti myser Carina Bergfeldt med både ex ministrar från S och partiledare från C. Någon som tror på opartisk granskning efter den festen? Om man så lägger ut festbilder på Instagram har den svenska tittaren fortsatt förtroende.

Under hösten dök den upp. Annonsen. Platsansökan. Gobalisterna söker en tjänst med annonsen “enklare målvakts jobb sökes” och vi förstod alla vem som avsågs. Slutsvetsat. Svetsfogen ligger som en korv över svensk politik.

Året går mot sitt slut och Sossarna avslutar som de börjat. Med politiskt fulspel. Ska det aldrig ta slut, Sossarna sitter med tårar i riksdagen när Vänsterpartiets politiska vilde Kakabaveh håller sitt köpta tal och “ger” sin röst till Magdalena. Inte ens köpt med egna pengar, inte ens äkta tårar.

Framtid

Är det inte lite surt att leva i en av det sista generationerna innan evigt liv.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply