Väljare skyller på politiker

Jag har också upplevt kaos på SÖS akuten. Då fick personalen bl.a. lägga en massa tid på att leta tolk. Och nyligen fick jag höra av en trött sjuksköterska när jag klagade ”skyll på våra politiker”, liknande det Iréne säger i artikeln att ”hon (är) också väldigt arg på politikerna”.

Visst kan vi med rätta skylla på politiker men det största ansvaret ligger väl ändå hos väljarna. Det är väljarna som röstar fram politikerna.

Sedan 2000-talets början har vi blivit nästan 1,4 miljoner fler invånare i Sverige, en ökning med cirka 15 procent enligt SCB. Det är nästan 75 000 nya patienter om året och nu senaste åren med över 100 000 nya patienter om året – och visst, även en del vårdpersonal men för femhundraelfte gången. Det är skillnad på flyktinginvandring och arbetskraftsinvandring.

Har vi då fått ett par tre nya storsjukhus i Stockholm, har några nya närakuter öppnats i din kommun – NEJ!

Och hur i hela friden hade ni (väljare) tänkt att det ska gå ihop? Der är  väl jättetrevligt att få vara god och hjälpa hela världen men när man sen kommer med sitt barn eller gamla mamma eller pappa till en överfylld och kaotisk akut – då är det inte bara politikernas fel.

Det finns politiker som har talat klarspråk som Reinfeldts ”vi kommer inte ha råd med så mycket annat” och andra som svamlar om ”mitt Europa bygger inga murar” eller gråtandes ”det bästa … är att göra någonting”. Endast en Centerpartist som röstat på Annie för att få bort Löfven kan rakt av få skylla på politikerna. Fast å andra sidan har Centerpartister varit hårt lobbande för att dra in nya patienter till en redan överbelastad vård.

En sjuksköterska hade berättat att hon skämdes. Om det var över hur saker och ting fungerade eller över hur han röstade framgår inte. DN skriver också och Expressens krönikör Alex Schulman förfasas. Ingen – patienter, anhöriga, sjuksköterskor, läkare, journalister och en SD raljerande Socialdemokratkrönikör anser sig inte ha någon del i eländet utan det är politikernas fel. Jag fattar inte det, ok – att vi inte har en renodlad demokrati utan snarare demokratur men vi har väl fortfarande hyfsat fria val. Och där röstar många på öppna gränser, humanitär stormakt, anhöriginvandring i en takt på över 100 000 nya patienter om året och skyller sedan uteslutande på politikerna. Orsak och verkan. Delat ansvar. Någon.

Orsak och verkan – Alex ställer sig frågan ”Ursäkta, men vem fan bryr sig?” om Moderaternas åtgärder mot bidragsfusk istället för att göra något åt sjukvården. Ja, det vet ju alla att bidragspengarna som rinner ut från staten inte har något att göra med vården. Det är liksom olika pengar, det är blåa pengar som rinner ut men till vården används röda pengar.

”Varför gör ingen något?” Men vi gör massor. Låter oss assistansblåsas, fri tandvård och fri läkarvård och här snackar vi verkligen fri till även icke skattebetalare. Men det påverkar inte, för till det kan vi använda gula pengar. 

Försök att bedriva ett försäkringsbolag på det sättet ska ni få se hur bra det går, betala inga premier men få ersättning. Det finns en anledning till att det inte finns ett humanitärt stormaktsförsäkringsbolag? DET GÅR INTE IHOP!

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply