Sverige Nu

Jag har blivit tillfrågad. Det var bara en tidsfråga, konstigt att det tog så lång tid bara men nu har SIFO kontaktat mig och vill att jag ska hjälpa till. Ett helt häfte med frågor har jag fått. Det måste vara regeringen som bett SIFO att kontakta mig nu när det börjar krisa.

Men jag säger nej, tack men nej tack. Till vilken nytta. Först ber ni mig ställa upp, men sen lyssnar ni inte. Det är bortkastad tid, se bara på valet och hur svenska folket röstade. Inte var det på Löfven eller JÖK, men ändå sitter de där.

Fast lite hedrande är det ändå. Om ni så gärna vill ha min hjälp så OK. Jag får kika lite.

Tidningar

En av de första frågorna, vilka tidningar läser jag? Oj vad många att välja på – tror man i en första anblick fast egentligen är det bara två tidningar. Frågan borde vara – Läser du Schibsted eller Bonnier och mitt svar blir ”Inga nr”. Jag läser Nya Tider, konstigt att det inte finns med som val. Vi får gå vidare.

Ingen mångfald bland nyhetsmedia

TV

Oj, ännu större utbud – Vilka TV kanaler tittar jag på? Men vad konstigt, så många val och så är min favorit kanal inte med. Jag tittar alltid på SWEBBTV. Varför finns inte det med, otroligt intressanta program och kunniga medverkande. Andra infallsvinklar och breddade vyer, alla borde titta på SWEBBTV. Hur kan SIFO ha missat SWEBBTV – filterbubbla?

Ser för övrigt att FOX finns med, hur rattar man in den kanalen. Den har jag aldrig lyckats hitta. Brukar inte den plockas bort från utbuden?

POD

49 poddar och samtliga mina saknas. Vad är Aron Flam, var är Kvartal. Bara en massa flams och trams poddar. Nästan så att man får för sig att staten försöker fördumma oss. Men kanske ABF kommer starta en podd snart, politik godkänd av staten. NÄ – mina inte med. Jag börjar ana en röd tråd, andra infallsvinklar – inte med.

Sajter

Hur ofta besöker du följande sajter? Och så radas en massa sajter upp på flera sidor. Äntligen kommer jag få sätta mitt första kryss. Börjar med Petterssonsblogg, nähä- inte med. Nåja, letar efter FriaTider. Vad nu, inte heller med. Letar desperat vidare efter Samnytt, Ledarsidorna, Samtiden, Flashback och där. Äntligen ett kryss. Flashback fanns med men det var den enda (på sida 2).

Bara fakenews sajter

Börjar känna mig ganska unik. 90% av min nyhetskonsumtion finns inte ens med som svarsalternativ på flera hundra olika alternativ. Hur är det möjligt? Jag är medveten om vad många av de befintliga svarsalternativen är för något. Som t.ex. vänsterprofilerade SVT, SR och Aftonbladet. Det händer att jag ibland tar del av den informationen också – man måste ha en bredd, man måste lyssna på alla. Annars hamnar man i den där filterbubblan, eller hur SIFO.

Hur är det möjligt att SIFO inte känner till min mediavärld? Hur är det möjligt att ett svenskt företag som gör en stor undersökning om tillståndet i Sverige utelämnar en massa svarsalternativ. Och som av en slump utelämnas bara regeringskritiska och höger alternativ (SIFO tror inte på slumpen). Alla mina svarsalternativ utelämnas.  

Vad kommer analysen från SIFO att bli. Kanske – traditionell media står sig fortfarande stark emot alternativ media.

Nu förstår jag varför Socialdemokraterna alltid (tidigare) legat så högt. SIFO ringer – om det hade varit val idag, hade du röstat på Socialdemokraterna, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet?

Jag vill passa på att tipsa om en sajt, altnewsfeed.se som samlar nyheter och blogginlägg från flera olika alternativa källor. Samtliga källor har SIFO missat. Är det verkligen bara jag som läser dessa källor? Har t.ex. UR Play verkligen så många fler tittare än SWEBBTV. Har verkligen allers.se så många fler läsare än petterssonblogg.se? Nä, så är det inte såklart. Vilket larv, utelämna svarsalternativ man inte gillar. Men vi börjar kunna det där nu. Det är viktigare att ge en fejkad bild av sanningen än att ge SD rätt.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply