Att göra en fjäder av en höna

Viskningsleken i regi av SVT. Två ungdomar utsätter en sovande morfar / farfar för ett prank med en fjäder. Händelsen filmas, hamnar på nätet och uppförstoras och i slutet får vi se både ryska nättroll och Putin och allt avslutas effektfullt med Trumps tal ”you look at what’s happening last night in Sweden”.

Tror SVT att det är någon jävla viskningslek som pågår utanför murarna. Att bilbränderna bara är någon överhettad fläktrem, skjutningar och sprängningar bara är pojkstreck och den höjda pensionsåldern handlar om lite volontärsarbete för nöjes skull.

Tror SVT att vi har planterade problem av ryska troll eller påhittade problem av Trump.

Tror och tror. SVT försöker blanda bort korten eftersom det är SVT själva som står bakom mycket av fakenews och försämringarna vi upplever. Se bara på historien om de apatiska flyktingbarnen som håller på att rullas upp där SVT kört samma stil som i flyktingfrågan och klimatfrågan. Man stigmatiserar motståndarna och blåser upp den egna linjen. Med katastrofala resultat. 

SVT har förstört mycket av debatten och är i allra högsta grad skyldiga till hönssoppan vi sitter i. Därför är den senaste propagandafilmen extra provocerande. Den stämmer faktiskt till hundra procent, fast tvärtom. SVT leker tvärtomleken.

Att en propaganda film som är så inställsam mot staten och helt utan självkritik och som vevas flera gånger om dagen utan att folk knappt reagerar visar bara på hur lyckad propagandan är. Inte ens i Nordkorea behöver man betala för propagandan men vi är som Kina – ett land, två system. Du betalar för att du ska få oberoende TV och SVT ger dig propaganda TV. 

Här är filmen, se den inte.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply