Skattemoral i botten

Finansministern i Morgonstudion SVT 6/11 – ”Ja men det också så att det är inte så att välfärden behöver resurser. Vi har ju kvinnor som är oroliga om det ska finnas plats på förlossningen, polisen som lägger våldtäktsanmälningar på hög och föräldrar som är oroliga om barnen lär sig tillräckligt mycket i skolan.”

Om det är så här finansministern beskriver Sverige när ”DET GÅR BRA NU” vill jag verkligen inte vara med när det går dåligt. Annars är det alltid lika märkligt när en politiker klagar eller protesterar mot sin egen politik vilket har varit vanligt förekommande sista tre åren.

Finansministern rasar. Hon är orolig för skattemoralen. Det borde hon vara för den är i botten. Aldrig har så många, betalt för så mycket och fått så lite. Moralen är sedan länge i botten. Hur är det t.ex. möjligt att med en av världens högsta skatter inte kunna låta sina barn flytta hemifrån pga av bostadsbrist men samtidigt bygga nytt och erbjuda lägenheter till nyanlända. Att knappt kunna få en tandläkartid men erbjuda ”gratis” till papperslösa och inte kunna garantera förlossningsplatser men erbjuda ”kultur på recept”.

I taggen #vadfanfårjag vittnar många om frustration över skattetrycket och vad samhället (inte) erbjuder tillbaka. Media rapporterar om taggen som om dom skulle få ett fullständigt stöd vilket är fake news, minst lika många undrar verkligen vad fan får jag? Jag förstår inte hur media så öppet vågar ljuga, vem som helst kan läsa på Twitter. Men det är klart, ligger man redan på botten i förtroende finns inget att förlora.

När jag följer taggen så förundras jag över de som tycker vi har ett bra skattetryck och som använder ordet gratis, som i gratis skola m.m. Har de verkligen fortfarande inte förstått att allt är skattefinansierat, betalt av dig och mig. Eller kanske dom inte har betalt. Är det därför upprördheten blir så stor när någon annan inte vill betala?

Det går inget bra för vänstern nu. De två stora kampanjerna #metoo och #vadfanfårjag man har försökt kapa och skapa och slagit tillbaka med full kraft. Kampanjer som skulle ha rullat på ända till valnatten kommer nu istället att glömmas bort. Lika bra att fortsätta med Trump igen.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply