Svensken hamnar lätt i masspsykos

Trots all support från kändissverige och mediasverige spelar vänstern endast oavgjort mot högern. Man undrar hur det skulle gå utan den supporten.

Alla svenskar ropade halleluja under massmötet “Hela Sverige skramlar” i Globen under flyktingkrisen. Alla moderater klappade händerna efter Reinfeldts ”öppna era hjärtan” och alla sossar efter Löfvens ”mitt Europa bygger inga murar”. Alla kändisar, alla journalister, alla myndighetsaktivister lobbar för vänsterpolitik och stort flyktingmottagande. Och det är verkligen alla. Vilket sjukt land där alla kändisar och journalister tycker likadant. Något så ängsligt får man leta efter. Dom få kritiska rösterna som fanns kom från privatpersoner och alternativ media och dom mobbades av ledarskribenter, fackförbund och allmän stigmatisering.

När multinationella företag vill testa nya produkter sägs det att Sverige är ett bra land. Vi vill gärna tro att det är för att vi är ”early adopters” men så är det tyvärr inte. Vi är bara ängsliga och lättpåverkade.

Den ideella föreningen ”#jagärhär” bildades för att förändra samhällsdebatten och motarbeta näthat – gott så. Men nu när all form av kritik mot vänstern eller förd politik räknas som rasism eller näthat är det inte lika självklart.

På kort tid har flera fall uppmärksammats då personer godtyckligt har stängts av från Facebook pga av anmälningar från #jagärhär. Anmälningar som med lätthet gått igenom, troligen för att det finns nära kopplingar till Facebook och SVT. Föreningen har 76 000 medlemmar och det är obehagligt att se hur de agerar okritiskt i flock. Det finns många ledare genom historien som skulle ha älskat dessa människor.

Och just som man tyckte det var illa nog dyker en ny Facebookgrupp upp – Propagandacentralen. Av namnet att döma hymlar de inte vad de pysslar med (ok – erkänner). Från SVT:s artikel ”jag uppmanade medlemmar i gruppen att anmäla rasistiska och kränkande poster från Politikfakta.”

Bra att folk anmäler och kommenterar artiklar, nyhetsinslag och sajter. Men den där flockmentaliteten oroar. Personligen skulle jag aldrig gå med i någon Facebookgrupp överhuvudtaget och framför allt inte agera och tycka på uppmaning. Jag är rädd för sådana människor. Det är pöbelmentalitet – masspsykos.

Jag kan tänka mig flera länder österut som skulle passa alla dessa grupper med fjantiga namn. Länder som redan har ett debattklimat som de försöker skapa i Sverige. Även en ideologi som överensstämmer och på köpet får de en ensam och stark ledare. Varför inte flytta istället för att kväva debatten här? Fast många människor vill därifrån just pga av det klimatet. Några gillar yttrandefrihet, andra inte.

Sista tidens #metoo debatt har också visat att bakom fasaden på mästrande åsiktspoliser bland mediapersoner döljer sig de fulaste fiskarna, vilket inte är helt överraskande. Nu är det svårt som ängslig journalist att veta vilken sida man ska stå på. Som Alex i Expressen “vi kunde inte prata med varandra.” Dags att byta åsikt eller inte – svårt att veta. Det är som på börsen. Det gäller att sälja innan det dyker, ingen vill sitta med Svarte Petter.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Svensken hamnar lätt i masspsykos

Leave a Reply