Myndigheten för Samhällsskydd och Skitsnack

MSS verkar för att … ja vadå? Har nu lyssnat på MSS under ett flertal presskonferenser och tagit del av informationen som … ja vaddå? Jag kommer inte ens på något att raljera över. Kommer inte ihåg, allt är bara täckt i ett totalt bla, bla – töcken. Som för övrigt alla dessa presskonferenser från FHM är. Det verkar som det alltid är SM i filibuster.

Om jag själv för tio år sedan skulle sätta mig ner och fundera över det värsta som skulle kunna hända och ev. beredskap skulle en pandemi i varje fall komma på topp 3. Lätt att vara efterklok men jag lovar, redan efter att ha sett filmen Outbreak förstod jag allvaret. Undrar om jag inte skulle lyckats spåna fram ett brandflyg också.

Men nu har MSS haft sommaren på sig att fundera över hur de ska tackla situationen när hela världen helt plötsligt kommer att behöva engångssprutor eller vad som händer när Frankrike i sedvanlig EU anda vägrar att skicka sprutorna vidare. Kan det verkligen vara så svårt att ha egen tillverkning av engångssprutor? Jag menar, det är ju ändå krisläge. Och politikerna har diskuterat sprututbytarprogram i åratal. Men inte tillverkning – “nä du vet. Det kommer från Kina sörru. Vi har avtal.”

Att jobba på en statlig myndighet med katastrof saker som aldrig händer i Sverige är så najs. Gigantiska löner och otaliga konferensresor till fjällen för att diskutera – ja, vem vet. Men så en dag händer det, en pandemi liksom. Vem hade kunnat ana. Ja – inte MSS i varje fall.

Och nu ska vi få SMS också. Bra fram – spånat av MSS, det tog antagligen hela sommaren men nu ska det bli SMS a la tsunami – varning, fast utan tsunami då förstås. Det är också bra att gå ut i alla medier och informera om att det kommer ett SMS innan. Det känns så – fax. Så MSS. Så S.

“MSS SKICKAR SMS – viktigt meddelande! Snart är det jul. Vi har en pandemi. Håll distans och tvätta händerna. Din telefon är en riktig smitthärd. Använd inte telefon.” – ti – di – di – di – da — da — di – di

FalskaNyheter (FN) tog sig friheten att kraftigt korta ner meddelandet.

Ett välkänt faktum är ingen har ansvar i Sverige. Därför är det extra skrämmande att gå in på MSS hemsida –

“MSB har ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar, i den utsträckning inte någon annan myndighet har ansvaret.

Ingen myndighet, chef eller politiker har ansvar. Och då ingen har ansvar ska Myndigheten för Samhällsskydd och Skitsnack ta ansvaret. Vad kan gå fel? Och vem bestämmer på MSS – vad kan gå fel?

Vad har de där stackars svenskarna varit med om, vilka omständigheter har de växt upp under. Vad är det för trauma de bär med sig. Det kan jag tala om – ett stort x#%&!! [mellanslag] y#??#% trauma är var det varit – och är.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply