Hur märker man att det går bra?

Media och politiker verkar rörande överens, det går bra nu. Men hur märker man att det går bra? Kanske en fråga för ”Fråga Lund”. Hej ”Fråga Lund”. Jag är en nationalekonom som undrar hur man märker att det går bra för Sverige? PS. Kom inte dragande med BNP siffror.

Själv kan jag bara förlita mig på det jag själv ser, gör och har – min verklighet helt enkelt och jag säger bara – ORANGEA KUVERTET!!! Har ni tittat i det Orangea kuvertet? Jag har och där går det inte bra kan jag säga, riktigt uselt. Och inte ser det bättre ut i framtiden om nu någon hade trott det.

Räntan – vi har NOLL ränta. Kan det verkligen vara bra? Det måste vara det yttersta beviset på varför det inte finns något Nobelpris i ekonomi. NOLLRÄNTA = DET GÅR BRA = INGET NOBELPRIS.

Titta på TV. Och då menar jag inte IDOL utan titta på NYHETER. Om du tänker rösta så är minimum kravet att du ser minst en nyhetssändning om dagen – KRITISKT. Senast berättade de om barn som inte får vård (ja – i Sverige).

Prova att skaffa en bostad, boka en läkartid (utan försäkring), kör bil genom Stockholm, kom i tid med kommunal kommunikation, ring en myndighet, gå till Arbetsförmedlingen och skaffa ett jobb och berätta sen för mig vad som gick bra?

Känner du dig trygg ute på stan? Räknar du med att få hjälp av polisen? Har du fått ett brev med ”Förundersökningen läggs ner”?

Känns skattenivån bra? Känns det ok att sponsra [valfritt vänsterprojekt] och själv få neddragningar på Statens och kommunens åtagande. Låter du gärna ditt barns bästa lärare sluta för att istället undervisa i ett utanförskapsområde? Men det var väl verkligen godhjärtat. Kan du tänka dig att betala mer hos tandläkaren för att folk ska kunna låna elcyklar. Du är en ängel.

Obehöriga lärare – det låter väl bra? Det känns väl OK? Bra – då kan vi ha obehöriga läkare och piloter också. Ingen behöver utbilda sig eller få lön, alla är lika. Måste var ett kommunistiskt drömsamhälle. Go V och S.

LÅN! Har du LÅN? Har du finansierat bostad, bil, Thailandsresan med lån? Har du köpt fyra betongväggar och ett betongtak byggt av en massa outbildad utländsk arbetskraft för 7 miljoner. Bra investering, vad kan gå fel? Bättre än guld.

Finansministern säger att ladorna är tomma, fulla, tomma, fulla, tomma och nu inför valåret jätte, jätte fulla. Det går jättebra för Sverige enligt  Magdalena. Jag litar inte på Magdalena, jag ser ingenting i min närmiljö som tyder på att Magdalena har rätt. Men vad vet jag? Om några år får vi facit – ha det bra tills dess och passa på att låna mer nu när räntan är låg och köp en bil så att BNP går upp, så att det går bra nu.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Hur märker man att det går bra?

  • October 18, 2017 at 12:48 pm
    Permalink

    Inspirerad av mig själv och finansministern så höjde jag mina barns veckopeng. Mer pengar in till familjen, cashen rullar in …

Leave a Reply