Ett sånt hyckleri

På morgonnyheterna sitter superstylade journalister och proffstyckare och förfasas över Trumps sexistiska kommentarer, SD:s oförmåga att reda ut sexuella ofredande och Borgs viftande. På tidningen sitter viktiga människor och skriver alla på näsan. Sen visar det sig – inte helt oväntat att de värsta kålsuparna är de själva. Vilket enormt hyckleri av både män och kvinnor. Ett hycklande med både ofredanden och att ”stå upp”. Vilket skämt.

Vad är nästa steg i hyckleriet. Kommer det att visa sig att alla journalister bara bor i segregerade vita områden och att deras barn går i fina privatskolor. Att dom inte köar på vårdcentralen och skatteplanerar. Kanske inte ens betalar TV – licensen.

Vad händer nu då? Total utrensning a la Polen eller total förnekelse a la Sverige. Som det verkar rullar det på som vanligt och om någon vecka kommer samma journalister och proffstyckare sitta där igen och PK – skriva oss på näsan.

Vem bestämmer i situation room?

Alla tidningar brukade ha en poll efter varje partiledardebatt. Vem vann debatten? Men efter det att Jimmie Åkesson började delta kunde man inte lägre rösta på bästa insats utan nu gick det bara att rösta på vem som var bäst klädd osv (iofs blev det samma sak).

Det märkliga var att alla stora tidningar slutade med pollen exakt samtidigt. På dagen, det som var en naturlig del efter en debatt i samtliga stora tidningar var som bortblåst.

Samma mönster nu med med anklagade mediamän. Flera dagars tystnad fast diskussionen pågår för fullt på nätet. När sen klartecknet kommer börjar all MSM att rapportera samtidigt.

Hade man ett gränsöverskridande möte innan? Träffades konkurrerande tidningar och olika nyhetsmedia i någon hemlig lokal för att lägga upp strategin. I så fall – vem är det som bestämmer?

Har jag hört

Jag har en kompis som känner en som känner någon som brukar servera på ”Den Drickande Rosen” – ett känt ställe för mediaeliten. Där var det febril aktivitet under tisdagskvällen med en salig blandning av publishers, nyhetschefer, PO, ägare och politiker och hen ger en skrämmande bild.

MSM inser att loppet är kört den här gången och måste ut med avslöjandena. Man skyller på internet och att man inte kan kontrollera nyhetsflödet längre. Därför kommer Miljöpartiet inom kort lägga ett förslag att alla som använder internet måste ha ett ”datakörkort”. Utbildningen till datakörkortet ska skötas av Expo. Man kommer även lägga ett förslag i EU om en ”näthatsgrupp” (kritik mot media eller förd politik) som ska ligga i Tyskland eftersom dom redan har erfarenhet av att ”sköta” Facebook. Även den svenska Twitter gruppen #duskavaratyst ska hjälpa till.

Dags för ny hashtag

Jag känner mig kränkt! Kränkt av alla journalister som säger en sak och gör en annan. Som ständigt försöker uppfostra mig med sina agendor, klappar mig på huvudet. Dags för #mediasplaining

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply