Halmgubben från Sölvesborg

Nog trodde man på en ödmjukare ton från statsministern i första debatten efter S – debaklet av “följa Corona rekommendationerna”. Lägger vi till Rissnemordet, gängskjutningar och pandemin hade även ett “förlåt oss” varit klädsamt.

Istället var det anfall är bästa försvar. Och vi var förvarnade eftersom vi kunnat läsa Anders Lindberg i Aftonbladet som i bästa Orwellsk propaganda stil börjat bygga halmgubben. Koppla Åkesson till Trump, fördöm sen å det grövsta händelserna i Washington med “angrepp mot demokratin”, högerextrema och Sölvesborg – mannen (han med en halsduk med Sölvesborgs färger) så spiller allt elände över på Åkesson.

Statsministern plockar upp halmgubben i debatten, vice tar vid som en duktig hund och så har man lyckats filibustrat sönder även denna debatt. Om ens egna politik och argument är så dåliga att det inte håller för debatt förstår jag inte varför man ens håller på. Hur mår man som politiker efter en sådan insats? Är det high five när man andas ut på kontoret för att man slapp diskutera politik. Känns det värdigt att tjafsa om halmgubbar istället för att diskutera egna problem och lösningar?

I handboll blåser man för passivt spel om man går och dräller med bollen. Talmannen borde blåsa varje gång statsministern och vice filibustrar halmgubbar. Kanske borde talmannen bytas. Är inte Ingvar Storm en bra kandidat? Ingvar som ledde radioprogrammet “på minuten” och varnade alla som inte höll sig till ämnet. Tyvärr verkar starka krafter, Jan Hellin (SVT, Aftonbladet) för att talmannen ska ersättas med Carina Bergfeldt (SVT, Aftonbladet).

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Halmgubben från Sölvesborg

  • January 16, 2021 at 10:31 am
    Permalink

    Carina som byggt sin karriär på en slags omvänd good cop / bad cop taktik. Istället för två (poliser) är Carina en och samma person. Istället för en (den intervjuade) är det två (demokrater och republikaner). Den taktiken är en riktig framgångstaktik i Sverige och många har gått den vägen. Det leder ofta till sommarprat, talkshows, priser m.m.

Leave a Reply