Det bidde en fax

MSB verkar otroligt nog återigen visa att man inte gör sig förtjänt av varken bokstaven (S)amhällsdkydd eller (B)eredskap. På nyheterna får vi höra att Fohm inte vet hur många som vaccinerat sig eftersom regionerna har svårt att rapportera till myndigheten. Det saknas tydligen kopplingar mellan systemen. Antar nu att IT – nation får damma av faxen igen. Troligen behöver den inte ens dammas av eftersom den säkert redan använts flitigt.

M!? har nästan haft ett år på sig att förbereda sig för den här situationen. Om man nu bortser från att man absolut inte kunnat spåna fram ett pandemi / vaccinations läge tidigare. Men det verkar nästan komma som en överraskning att det vore en bra idé att hålla koll på vilka och hur många som vaccinerat sig.

Det finns projekt där man på max någon dag ska kunna sätta upp databaser / register vid t.ex. naturkatastrofer för att t.ex. kunna registrera saknade personer. Och detta i u – länder med dålig IT – infrastruktur. Men i IT – nationen Sverige får vi förlita oss på faxen men kanske inte så förvånande när sådana IT – gurus som Ygeman och Peter Eriksson ansvarat och deras högsta chef aldrig har näthandlat eller en GD som har en helt annan prioritering.

Vi plöjer ner oerhörda summor skattepengar i alla dessa myndigheter men allt verkar gå till privata semesterresor och höga löner och i stort sett ingenting kommer ut i vare sig samhällsskydd eller beredskap. Då vet vi vad vi fick för pengarna, några glada chefer och en fax.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply