Full tank åt regeringen

Dumhet eller agenda i SVT Morgonstudion om det höga bränslepriset.

Två journalister och två experter diskuterar det höga bränslepriset utan att reflektera över varför just Sverige har högst pris i hela världen. Det kan bara bero på dumhet eller att man driver en agenda. Som medborgarjournalist undrar jag vad som är värst, beskylld för dumhet eller att gå i regims ledband.

Varför har då just Sverige högst pris på bränsle?

För att vi har ett enormt skatteslöseri och pengar i groteska belopp måste in och därför får svensken betala mest skatt av all världens medborgare på sitt bränsle. I Sverige betyder förbränningsmotor något annat. Tack för det Socialdemokraterna.

För att vi har så ambitiösa klimatmål i Sverige och blandar i / spär ut en massa skit i vårt bränsle så att det ska vara bättre för miljön. Typ som med plastpåseskatten. Det tråkiga för svensken, förutom att man får ett sämre bränsle är att skiten man blandar med – är ännu dyrare än oljan. Tack för det Miljöpartiet.

Det normala är att man spär ut något som är starkt (sprit) eller dyrt (sprit) men inte svensken inte. Svensken spär ut något dyrt med något ännu dyrare och något dåligt med något ännu sämre. Sen tankar (sprit liknelsen funkar fortfarande) man och kör. Men gör uppror nu, man får inte köra full.

Hur är det möjligt att kalla sig journalist och sen inte reflektera över varför just Sverige har världens högsta bränslepris? Hur är det möjligt?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply