MiljöPinocchio

En liten, liten, liten lögn kan vara alldeles, alldeles … FRUKTANSVÄRT DYR!

Fyra lögner är katastrof, tusen miljarder. Ska vi kasta tusen miljarder på något så ska det vara välutrett och välgrundat … BASTA!

Jag har med stor prövning fått lyssna på vår miljöminister Per Bolund hela två gånger under kort tid. Förra veckans partiledardebatt och en intervju i SVT 30 min. Jag är varken sakkunnig inom politik eller ämnesområde men nog känner jag igen en långnäsa när jag ser den. Framförallt när den så oblygt och fräckt framförs av en MiljöPinocchio. Och JA – jag får säga MiljöPinocchio, det är ett vedertaget begrepp och min kompis ska skriva in det i ordlistan eller på Wikipedia.

Fyra nyanser av sanningen av MiljöPinocchio.

BLÅBRUN

Kallar man någon brun så kallar man den personen n-ordet. Så enkelt är det, det vet alla. Säger man blåbrun kallar man även polarna n-ordet. Sen om man själv skriver in det i någon ordlista och ger det en annan betydelse så spelar det ingen roll. Det betyder n-ordet, brunskjorta. Ska vi ha ministrar som kallar andra ministrar n-ordet i TV? Jag räcker långfingret till till det. Vadå? Det betyder inte fucx ofx. Det betyder älska av, alltså o-bra, inte – ljuga typ. Långfingret MP!

Henrik Jönsson reder ut begreppet i videon från 16/10 – 2021. Eskatologisk, visst stämmer det ordet bra på MP?

INGET ELÖVERSKOT

Varför i hela friden eldar vi 140 000 liter olja i timmen om vi har elöverskott. Varför i hela friden är priset på el rekordhögt om vi har ett överskott. Som elöverskott räknas inte att MiljöPinocchio sitter på ett eget litet lager batterier eller att vi vaskade el natten mellan måndag och tisdag då det blåste som sjutton (och ingen el förbrukades – för att alla sov).

“Klippans bruk varslar 24 anställda – hänvisar till skenande elpriser” (Sydsvenskan 14/10 – 2021).

INGEN VILL SATSA PÅ KÄRNKRAFT

Tankeförbud. Hört talas om denna Orwellska term? Att vi har ett förbud på att tänka kärnkraft innebär inte att ingen vill. Straffskatt. Hört talas om denna antisatsning, att vi straffskattar innebär inte att det skulle kunna vara lönsamt.

Frankrike vill satsa på kärnkraft. “Macron satsar på kärnkraft” (Expressen 14/10 – 2021).

Sen måste jag bara – hur i hela friden kan vuxna människor sätta sig i den situationen att man gör sig beroende av rysk gas? VA? Slår mig för pannan. Ni måste skämta.

VARANNAN BIL SOM SÄLJS ÄR EN ELBIL

16% av alla nyregistreringar under 2021 (fram till sep) var en elbil. Bensin (33%) och disel (17%). Sen börjar MiljöPinocchio även räkna in alla hybridbilar, Märklintåg och bilbanor som El – eh – fordon och då blir det såklart ganska många.

El (16%), Bensin (33%), Disel (17%), Hybrid (33%) etanol och gas (1%). Sen kommer MiljöPinocchios nyanser av el, Hybrid som el!!!

Jag kontrar med Hybrid som bensin, yeah. Nu ska vi räkna 100% som Löfven, 16, 33, 17, 33, 1, 33, 33 eh, det blir 100%, 166%. 16, 33, 42. Nej. 33, 666.

El – 16% kan aldrig bli varannan bil. Tror ni mig inte? Titta nästa gång ni är ute och kör eller se bilsweden.se och statistik.

FATTAR NI VAD DESSA LÖGNER KOMMER ATT KOSTA?

och har kostat. Men om man är MiljöPinocchio förstår man inte och om man är eskatologisk bryr man sig inte.

OCH SOM OM DET INTE VORE NOG

så har MP någon slags happening just nu och ska besluta om att partiet ska ta en skarp vänstersväng. Mycket märkligt med en väljarbas på SVT och kultureliten i storstaden och partiledare som Märta af Stenevi och ledamöter som Lorentzzzz Tovatt – låter verkligen arbetarklass. Någon slags kommunism för medelklassen, shabby chic kommunism.

Vi kommer få den märkliga situationen i landet med två vänsterpartier som slåss om helt olika väljare.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply