FN: Hatet mot väljarna gör mig förbannad

Det finns två typer av väljare. Vi har tv-drönarna och de intresserade. Och de intresserade som kritiserar regeringen via mail, forum, sociala medier och diskussioner avfärdas oftast som hatiska. Visst finns det en del som går över gränsen men politikerna och etablissemanget går mycket oftare och grövre över gränsen med t.ex. hembesök och avstängningar och drar fram hatstämpeln så fort det blir jobbigt.

Avstängningen av Granskning Sverige är det senaste exemplet. Makthavare blev uppringda och ifrågasatta. Jag hörde aldrig något hat, bara pinsamheter från de som blev uppringda och ifrågasatta. Hatet mot GS och deras lyssnare från Expressen och DN gör mig förbannad.

En partiledare tjänar över hundratusen. En partiledare ska kunna ta obekväma beslut och tåla kritik. Beslut ska få ifrågasättas – även av vanliga väljare. Men Peter Eriksson från Miljöpartiet är orolig för den kritiken och försöker påverka Facebook och Google att censurera. För bara några år sedan var det en omöjlig tanke och endast något diktaturer sysslade med. Hatet mot yttrandefriheten gör mig förbannad.

Gustav Fridolin blir förbannad. Gustav blir förbannad över hatet mot Annie Lööf. Han blir förbannad på väljare som har mage att yttra sig över att vi kommer att dra på oss miljardkostnader på något vi (skattebetalare) överhuvudtaget inte har något ansvar över. Hatet mot oss skattebetalare gör mig förbannad.

De 9000 – får man skriva ”de 9000”? Är ”de 9000” en folkgrupp? Är det hat att ifrågasätta om dessa 9000 verkligen har asylskäl, inte är barn, oroa sig över framtida kostnader, familjeåterföreningar m.m. Tänk om det nu är så att de flesta inte har några asylskäl och inte är barn – är det då mitt ansvar? Är det jag som ska betala utbildning, bostad, vård och i så fall varför? Hur i hela friden blev det mitt ansvar? Det är Miljöpartiet som bjudit in alla genom att locka med världens mest generösa bidragssystem och världens mest förlåtande rättssystem. Det är Miljöpartiet och stora delar av vänstern som står på rad får att få ”ta hand om” och få känna sig behövda. Hatet mot oss realister gör mig förbannad.

Man ska inte ställa grupp mot grupp får vi ständigt höra fast det är precis det politik handlar om. I veckan har vi fått höra Annie Lööf och Maria Ferm försöka förklara varför det är vårat ansvar. Att vi har ett ansvar för just denna grupp för att handläggningstiderna på Migrationsverket har varit långa. Man slår sig för pannan. Är det skäl till att få uppehållstillstånd? Det är ju MP med flera som skapat långa handläggningstider och asylsökande som aktivt valt Sverige (och långa handläggningstider). Hatet mot sunt förnuft gör mig förbannad.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply