Dumma väljare och dumma politiker

Mediaprofilen som uppmanade annonsörer att bojkotta Google har gjort en programserie som heter ”Länge leve demokratin”. Motsägelsefullt och här finns mer att läsa. Men serien var bra och något alla borde se. I avsnitt 3 levererades några brutala åsikter eller om man så vill sanningar. En professor i USA menar att många människor är för ”dumma” för att rösta och näringslivet antyder att många politiker är för ”dumma” för att få styra landet.

Så nu har vi ett läge med dumma väljare och dumma politiker samtidigt som vi står inför stora utmaningar. Vad kan gå fel?

Nu menade professorn snarare ointresserade än dumma och att om man endast får sin information från diverse kändisar i sociala medier eller LO:s valfilmer borde man helt enkelt inte få rösta. Minst ett nyhetsprogram om dagen borde gälla för ett röstkort.

Jag skulle kanske också kunnat bli riksdagsledamot. Om jag som ung gått med i SSU, blivit kompis med rätt personer och uppfört mig lojalt så hade det inte varit omöjligt. Eller ännu enklare, gått med i MP. Om man däremot skulle gå på kompetens eller utbildning så skulle det vara helt omöjligt, vilket inte är mer än rätt. Ingen vettig människa skulle låta mig styra landet. Borde också gällt x och y om de nya röstkortsreglerna implementerats.

Att styra landet ska var det finaste och mest avancerade uppdrag vi har och endast de med högst kompetens och utbildning borde få det förtroendet. Nu tänkte jag raljera lite över våra politikers utbildningar och surfade därför runt för inhämta information. Det var värre än jag trodde och det kommer bara bli pinsamt för oss alla så jag struntar att nämna något om det. Men surfa gärna själva. Själv har jag ingen utbildning att skryta med men jag aspirerar inte heller på att leda landet.

Men demokratin då? Ja vet inte, men det känns som det är bra nu med känslopolitiker, kompispolitiker och rösta enligt partipiskan politiker. Riksdagen har blivit en omogen lekstuga med budskaps – t – shirts och inte skaka hand. Märkliga allianser där man lovar att stödja varandra om man får regera varannan mandatperiod och där man helt enkelt struntar i 20% av väljarna. Eller som politikern i avsnitt 1 som ville stödja ett förslag men inte vågade – ”man röstar alltid som partilinjen”. Det är inte mycket till demokrati.

Ingen skulle acceptera att opereras av någon som bara var allmänt intresserad av kroppen, flyga som passagerare med någon planespotter eller låta sångerskor eller komiker sköta din deklaration. Så varför skulle någon som varken är äldre, har mer arbetslivserfarenhet eller utbildning få basa över miljardkassan. Och som dessutom styrs av sin ideologi.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply