metoo vill inte se statistik

Twittertaggen metoo och bloggrapportern ”Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet” belyser samma sak men hanteras helt olika av media. Twittertaggen har fått ett massivt medialt utrymme och bloggrapportern existerar inte. Jag antar att det beror på att media tycker det är jobbigt med … siffror. Det är liksom lite för rakt på. Bättre då med tweets och twittrare vilket öppnar för andra tolkningar. Idag fick jag t.ex. lära mig av TV4 hur nära man ska stå någon person när man pratar och vara försiktig med komplimanger som ”vilka snygga byxor du har”.

Men några som borde vara intresserade av siffror är BRÅ. Och förutom att planka i lokaltrafiken så ska BRÅ ”ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet”. Att en privatperson lyckades presentera en sådan gedigen undersökning och inte BRÅ kanske får sin förklaring i vad BRÅ pysslat med istället. På BRÅ:s hemsida och under nyheter kan man hitta en mycket viktig rapport om ”Brotten som anmäls mest på sommaren” och nej, det är inte sexualbrott utan –

  • Cykelstölder

  • Fickstölder

  • Misshandel utomhus

  • Sjöfylleri

Där ser man, vem hade kunnat tro det. Bra att BRÅ tar sig an de viktiga undersökningarna så får bloggare ta hand om de undersökningar som anses oviktiga. I en artikel i nyheteridag få vi veta att BRÅ inte har sett undersökningen (sure) och kan därför inte kommentera och de har ändå inte tid eftersom de nu håller på med rapporten ”Brotten som anmäls mest under vintern”. Låt mig gissa – benbrott. Och professorn som inte vill ha några studier avfärdar den som ”amatörmässig” och vinklad. Sa verkligen just han det – vinklad? Det var roligt. Både göteborgshumor och ironi i samma stycke.

Om BRÅ, professorn eller media inte vill ta del av undersökningen eller kommentera för att den gynnar SD så kan du se den här. Apropå gynnar så tycker jag att man kan intervjua MP mer för att inte gynna MP, stänga gränserna för att inte gynna S och få folk i arbete för att inte gynna V.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply