Det är synd att ljuga

Jag skulle inte vilja vara med i en klubb som inte ville ha mig som medlem eller gå med i Hammarby om styrelsen är AIK:are. Jag skulle inte heller gilla att vara med i AIK för att jag gillar fotbollen och sen åka med i styrelsens åsikter om Venezuelas inrikespolitik. Och tar man upp det med ordförande – att man inte står bakom klubbens åsikter om Venezuelas inrikespolitik och de kontrar med att det är svårt att tillfredsställa allas åsikter i en klubb får man lust att skrika – ”ja men håll er då till fotboll”.

Klubben är Svenska Kyrkan och åsikten är att vi ska öka invandringen. I en artikel i DN talar 12 välbärgade von oben om för oss medlemmar vad vi ska tycka om Venezuelas inrikespolitik och Sveriges flyktingpolitik – med vilket mandat kan man undra. Vad jag vet har vi inte tagit upp det på något möte eller ens debatterat.

En lögn är en lögn och det blir ännu värre när kyrkans man ljuger och ännu värre när två ljuger, ännu värre när tre ljuger, ännu värre när fyra ljuger och riktigt illa när 12 st (lärjungar) inom Sveriges kristna råd påstår – ”Risk att migrationskommittén går emot svenska folkets vilja” i artikeln och som är ett försöka att påverka de olika partierna när de försöker komma överens om flyktingpolitiken. Vilket de såklart inte gjorde.

I SVT:s senaste Novus för bara någon månad sedan kunde vi se att 63% ville se att Sverige tar emot färre flyktingar och endast 8% fler. 

Vem ljuger (och varför)? Vem ljuger av SVT eller Sveriges kristna råd? Alla dar i veckan hade jag trott att SVT ljuger men konstigt nog inte när ärligheten står emot Sveriges kristna råd. Borde vara pinsamt för kyrkan.

Och sen läser jag vidare –

”Synen att människans värde och värdighet inte får kränkas” – ok, så tycker man annorlunda kränker man människans värde och värdighet. Just en snygg och ogrundad anklagelse.

”Men viljan i flera av partierna tycks vara att göra en eventuell tillvaro i Sverige så ogästvänlig”. Antar att man menar att SD, M och KD vill göra det ogästvänligt i Sverige. Just en snygg och ogrundad anklagelse.

”Men bilden av ett genomgående misslyckande (migrationspolitiken) bör bestridas” säger de tolv med 65 000 i månadslön och boende i gated community. Välkommen på ett studiebesök i västerort.

Tillfälliga uppehållstillstånd till någon som söker tillfälligt skydd. Logiskt för mig men de tolv oroas över att inte permanenta uppehållstillstånd är huvudregel. Inte nöjda med att det erbjuds tillfälligt skydd utan det ska vara permanent sörru annars så blir ingen nöjd och lär sig inte språket och kommer bjuda på kaos som tack för det tillfälliga skyddet. Permanent skydd ska det vara och även för hela tjocka släkten och då oroas man även över ”mycket hårda försörjningskrav”. 

Vad menas med ”mycket hårda försörjningskrav”? Antingen försörjer man sig och sin familj eller inte. Är det för hårt, för höga krav? Vad är i så fall lagom? Att man försörjer sin familj till 50% eller 25% och vem ska stå för resterande 50 eller 75%? Ska fabriksmontör Jimmy eller kassörskan Jenny ta på sig försörjningsansvar för farmor, farfar, syskon och kusiner? Är det svenska folkets vilja?

Sen undrar man om man är med i en feberdröm i filmen 12 apornas armé när de 12 kyrkoledarna påstår att Sverige är ett av de länder i Europa som ställer hårdast krav. Den var ny, Sverige ställer hårdast krav! Bara krav och Sverige i samma mening låter otänkbart. Vi har ju en arsenal av människor som präster, politiker och poliser (bara vad jag kom på med bokstaven p) som gör allt för att det ska vara så kravlöst som möjligt. Det påståendet är väl ändå lite väl magstarkt. Ljuger kyrkans man igen?

Tolv svenska kyrkoledare tror sig tala för alla medlemmar eller är det tolv lärjungar som talar för hela mänskligheten med ”det är svenska folkets vilja”. Man stödjer sig på en egen undersökning där man stoppat in ordet ”barn” i varje fråga och låtsas inte som om SVT:s undersökning existerade. Att det skulle vara svenska folkets högsta önskan att få dela ut permanenta uppehållstillstånd och sen stå för försörjningen stämmer inte. Det är jag ett bevis för och jag vet att vi är fler. Vilka nu de tolv avser med folkets vilja eller medlemmars vilja vet jag inte men man måste ändå hålla på samma lag i en klubb – min medlemsavgift kommer aldrig mer att bekosta självmål. Tyvärr på övertid men ändå – jag slutar.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Det är synd att ljuga

 • August 8, 2020 at 8:20 pm
  Permalink

  Tolv kyrkoledare eller lärjungar skriver stolt ut sina namn i debattartikeln och eftersom de har torgfört åsikter som även jag som medlem i Svenska Kyrkan anses skriva under på med ”svenska folkets vilja” försökte jag få kontakt. Spännande att få prata med en lärjunge eller åtminstone en kyrkoledare. Tyvärr, inte mycket till debatt eftersom jag bara fick tag på en och den personen började köra med argument som att ”även svenskar har utvandrat till USA”, ”Sverige är så stort, vi behöver folk”, och ”vården skulle kollapsa” och ”skulle inte vi vilja bli välkomnade i händelse av krig”. Jag blev förvånade, hade väntat mig mer än argument på den nivån. Också argument som vi har klarat av för länge sedan.

  Men, men. En gång till –

  USA ville fylla upp kontinenten. Svenskar som utvandrade fick ingenting utan man slet ihop allt själva och ställde inga krav. Försök att flytta till USA nu.

  Sverige är geografiskt stort men knappt någon bor ovanför Uppsala och alla vill bo i städer. Och om nu antalet personer gör ett land rikt så skulle Indien vara världens rikaste land (iofs finns det många rika indier) och att glesbygdskommuner vill ha folk är en annan sak. Det är skattetekniskt och har inget att göra med att företagandet plötsligt blomstrar. Läs även på om digitaliseringen.

  Vi har tagit emot fler patienter än läkare. Nettobrist. Det skulle aldrig räcka med att nyanlända läkare tog hand om alla nyanlända patienter. Och sen, herregud, för vilken gång i ordningen – skilj på arbetskraftsinvandring och flyktinginvandring.

  Vart skulle jag fly om det blev krig i Sverige? Kanske till Dubai (Förenade Arabemiraten), det är ett rikt land och jag skulle säkert välkomnas på samma sätt som syrier som flyr till grannlandet Dubai.

  Märkligt att så många debattörer håller sig borta samma dag de släpper en debattartikel. Märkligt att man talar för alla medlemmar men håller sig undan medlemmarna. Det här är ingen klubb för mig – och då har jag inte ens nämnt Helle Klein eller Ulf Bjereld, iofs vet jag inte om vi är medlemmar i samma klubb men vi skulle aldrig kunna spela tillsammans.

Leave a Reply