1984 in your face

Min nya frukost – TV är stor, riktigt stor. Och frukosten intas någon meter ifrån TV:n så TV:n är så att säga in your face. Vid närbilder på superstylade Ken och Barbie programledare är det nästan så att sminket ramlar av på mitt frukostbord.

Det är oftast SVT Morgonstudion som är på och min kunskapstörst och nyhetsknarkande blir sällan tillfredsställt eftersom det nästan alltid är sport eller PK – tvättade nyheter. 

Varje morgon är på samma sätt. På med TV:n för att uppdatera sig – sport – en massa sport. Otroligt hur sporten lyckats ta upp så mycket tid trots publikfria tävlingar, ännu mer otroligt i början då det inte ens fanns några tävlingar. 

Kulturnyheter – och ja – man kan bocka in alla vänsterprofiler – klockrent. Nästan komiskt hur ”rätt” allt är.

Och sen nyheterna som dragits genom dubbla PK – filter. Venezuela går åt helsike p.g.a. oljepriset. Mästerförhandlaren Löfven har förhandlat fram en superdeal som bara kostar oss 100 miljarder euro. Vi får tillbaka nada och Löfven får tillbaka en reträtt post som utredare på FN eller som ekonomisk rådgivare på Bank of Soros. Och Sveriges fantastiska corona strategi som ingen annan kommit på – ”tvätta händerna”. Vi är bäst, Sossarna är bäst, halleluja. 

Eller som någon sa i något sommarprogram – pinsamt hur journalisterna kryper för makten. Pinsamt hur ängsliga alla är.

Och vill inte Morgan debattera så behöver Morgan inte debattera, basta. Det är ju trots allt han som är arbetsgivaren.

Imorse hände något sällsynt. SVT Morgonstudion ställde lite jobbigare frågor ang. corona. Äldre felaktiga påståenden ifrågasattes, studier om munskydd avkrävdes och sen klippa intervjun mitt i så den som skulle förklara sig fick sitta med gapande mun. Tyvärr var det inte mot någon som var ansvarig (S) utan mot en som var kritiskt. SVT som aldrig tidigare varit kritisk mot strategin var nu kritisk mot en av de få som varit kritisk – grattis.

Varför börja dagen på det här sättet? Hela dagen blir ju förstörd. Vad är alternativet? Man kan ju välja mellan alla två Bonnierägda kanaler och se på TV4 istället. Ha, ha, ha, ha, ha …… 

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “1984 in your face

  • August 10, 2020 at 7:32 am
    Permalink

    SVT Morgonstudion fortsätter sin tradition med starkt Trump kritiska USA korrespondenter. Trump utfärdar en presidentorder på 400 dollar i coronabidrag i veckan till de som blivit arbetslösa. Studion frågar utrikeskorren – “vad kommer stödet innebära för de amerikaner som blivit arbetslösa pga corona?” och utrikeskorren svarar – “i praktiken ingenting”.

    Really!!!

    07.39 i dagens sändning.

Leave a Reply