Aftonbladet hittar på siffror

Aftonbladet sprider falska nyheter och hävdar att det finns ett mycket stort folkligt stöd på 80% mot Sverigedemokraterna. Inga undersökningar eller mätningar styrker Karins uppgifter så Aftonbladet har helt enkelt hittat på egna uppgifter. Är det så här ”ledande svenska mediabolag” arbetar? Man hittar på en egen siffra och tar det för sanning fast det egentligen är fake news.

Karins beskrivning av processen bort från demokrati med ”Oppositionella börjar smutskastas” och ”Tidningar fortsätter att komma ut, och med ungefär samma innehåll, det är bara det att vissa ämnen inte längre nämns.” känns verkligen igen, fast i Sverige. Det är bara biten med ”fängslas” som än så länge känns främmande. Däremot har vi privata åsiktspoliser och nätborgargarden som #jagärhär som arbetar tätt med staten och Facebook för att istället för fängsla stänger av konton.

Man undrar vad det är med allt hackande på vårt grannland Polen. Både DN och Aftonbladet skriver ständigt nedvärderande, så pass mycket att Polens ambassadör i Sverige kände sig tvungen att reagera. Alla polska kontakter jag pratat med (och det är en del) är alla nöjda med regeringen och åtgärderna mot korruption inte bara ”säljs in” utan även utförs, vilket det polska väljarna ser och gillar.

Vi skulle själva behöva städa upp vår egen korruption med chefer på Skatteverket som varnar sina egna, politiskt tillsatta polischefer, lägenhetsaffärer och en kraftig vänsterslagsida inom media.

Aftonbladet med en upplaga på 77 000 möter ett kompakt motstånd på 99,23% av Sveriges befolkning. Kanske Aftonbladet skulle göra som Polen och städa upp lite, i varje fall upphöra med fake news.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply