En sjukt stor utmaning

I SVT Agenda debatterade Jimmie Åkesson (SD) och Annika Strandhäll (S). Jimmie målade upp en dyster bild av långa vårdköer och ett haveri vilket inte Annika Strandhäll kunde hålla med om utan möjligen att det var en utmaning. Sen följde en kanonad av väl inövade angrepp från Annika Strandhäll som man känner igen från S trollfabrik på nätet. Att konstant babbla och kasta ut sig anklagelser till höger och vänster i en takt som skulle gjort Clabbe (Rakt över disc) avundsjuk och sen anklaga den andre för att avbryta – obetalbart.

Sen undrar man vad Annika Strandhäll menar med att konstant nämna Jimmie vid för och efternamn. Annika Strandhäll måste ha något syfte med det och om Annika Strandhäll ska fortsätta så här i valrörelsen kommer det bli väldigt tjatigt.

Man kan vidare undra om Sossarna fortfarande inte ser någon skillnad på arbetskraftsinvandring och flykting / asylpolitik med anledning av att det nämndes att 25% av de som arbetar i vården har utländsk bakgrund och om man fortfarande inte gör skillnad på europeisk eller utomeuropeisk invandring.

Vissa saker som debatteras i politiken kan gå över huvudet. Men sjukvården kan alla referera till och alla har ett facit. Jag tror säkert att många har fått uppleva en bra vård men finns det verkligen någon i Sverige, som tills nu inte har känt av en försämring? Finns det verkligen någon som inte har egna erfarenheter av dålig vård och stressade besök? Har inte alla väntat i månader på ett provresultat eller att få komma till rätt läkare? Känner inte alla nu någon äldre som har skickats runt mellan olika vårdavdelningar eller sjukhem för att det inte finns plats eller tid? Finns det verkligen någon, som på allvar skulle vilja kalla situationen för en utmaning? Förutom Annika Strandhäll.

På nätet får Annika Strandhäll stöd av S trollfabrik. Det är viktigare att kampen vinner än vårdkrisen löses. Men även S troll kommer att behöva vård så vi får väl se hur det är med utmaningen. Politikerna kommer i varje fall inte drabbas eftersom de sitter med riktigt fina sjukförsäkringar, även vänstersidan.

På måndagen, dagen efter får vi höra talas om hur två allvarligt sjuka patienter avlidit i operationskön på Karolinska.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

2 thoughts on “En sjukt stor utmaning

  • January 30, 2018 at 12:01 am
    Permalink

    Fast det är klart, politiker blir inte sjuka. Det var ju knappt någon som sjukanmält sig.

  • January 30, 2018 at 12:03 am
    Permalink

    S och trollfabrik låter konstigt. Jag trodde inte pensionärerna hängde på nätet. Fast det är klart en och annan ung finns det väl och de är desto mer hängivna.

Leave a Reply