Sluta ljug

Jag ser på Rapport för att hålla mig uppdaterad och informerad. Och idag var väl inte propagandan värre än vanligt men efter inslaget om krisande kommuner kom den där berömda droppen som fick mig att vråla mot TV:n – sluta ljug, SLUTA LJUG för fa…!!!

Vi kommer från en högkonjunktur och ändå rapporterar kommuner runt om i landet om en sådan stor kris som aldrig tidigare. SVT, SKL och politiker pratar inte ur skägget utan ljuger om demografiska effekter, för många barn och pensionärer och för få som jobbar.

Sluta ljug. Det handlar om de stora flyktingströmmarna 2015. Det handlar om att kommunerna får ta kostnaderna efter två års subventioner. Det är så självklart uppenbart. Hur vuxna människor inte kan stå för det utan ljuger rakt ut är skamligt.

Och som om lögnerna om krisande kommuner inte var illa nog kom ett klipp från dagens partiledardebatt där Stefan Löfven hävdar att ”aldrig tidigare har så många gått till ett arbete” vilket är i stark kontrast till vad kommunerna hävdar i inslaget innan med för få som jobbar. I stark kontrast till den utlovade ”Europas lägsta arbetslöshet” då vi istället ligger i botten.

Att fler går till arbetet har att göra med att vi blivit fler och det är ännu fler som blivit arbetslösa. Ska man behöva säga det. Det är ju pinsamt, det måste väl ändå alla förstå. Även en statsminister eller en finansminister som satt i Agenda och hittade på en massa nyord för att få den där branta stigningen nedan att låta som något positivt.

Märkligt också med hur den där grafen stiger så brant i slutet. Nästan så att det sammanfaller med rapporter om krisande kommuner. Kan det finnas ett samband, nä nu blev det för komplicerat.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply