Regimotrogen media

Media har vänt på en femöring och man är nu betydligt mer ifrågasättande och ansvarsutkrävande. Samtliga experter, forskarrapporter och sakkunniga som kallas in är uteslutande för vindkraft, höjda vattennivåer, nedläggning av kärnkraft, höjda skatter, nattdammsugning och mjuka straff. Och även den mest menlösa journalisten har fått något aggressivt i sig.

På några veckor har vi gått från regim – trogen media till regim – o- trogen eller snarare oppositions – trogen media. Har andra länder också oppositions – trogen – media? Känns som något udda.

Ytterligare en snabb totalvändning är synen på vallöftet. Helt plötsligt ska politiker få stå till svars för löften. För oss som mer eller mindre är uppväxta med brutna (sosse) löften känns det annorlunda. Jag menar, bara de senaste åren har skor inte ätits upp, gängen inte knäckts, ingen lägsta arbetslöshet i EU, inga kortare vårdköer eller flera poliser o.s.v.

Det senaste åtta åren har mängder med löften brutits och ingen har tyckt det var särskilt upphetsande. Men nu minsann, nu ska löften vara uppfyllda på åtta veckor annars darrar Maggan på underläppen, Ygeman (självkritik någon), Hultqvist (självkritik någon) kallar till presskonferens och det är så oerhört märkligt att se dessa personer på allvar tala om brutna löften.

Och media har arbetat hårt för att sätta det brutna löftet narrativet, så hårt att väljaren, som likt mig borde ha årtionden av brutna vallöften som erfarenhet nu helt plötsligt vill ställa någon till svars, och då är det inte för 8 år av lögner utan för 8 veckor. Tänk vad oppositions – trogen media kan åstadkomma.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply