OK att köra bil med armbindel

Frågar åt en kompis. Är det OK att tanka bilen full med bensin, okynnesköra och tycka att det är bedrövligt för miljön men rättfärdiga sitt agerande med en armbindel med ett miljömedvetet budskap typ ”heja våtmarken”? Skulle passa mig bra då det låter som en lagom stor uppoffring.

Just nu pågår VM i hyckleri. För vilken gång i ordningen vet jag inte men Ryssland och Kina är några stora mästerskap i närtid då atleter gjort kraftfulla protester med målade naglar och starka uttalanden för att sen med stor iver hoppa och springa.

Nu vill välbetalda prettoatleter med petrokontrakt som är betalda med petrodollar protestera med – håll i er nu – ARMBINDEL. Att ställa in är det inte tal om, det hade liksom inte varit en lika kraftig protest som en armbindel eller hålla för munnen. När jag först såg tyskarna ta gruppbild med handen för munnen trodde jag det var någon FIFA grej för NO – SPOTTING – ON THE FIELD kampanj men det var visst för att de blivit tystade. De fick alltså inte OK på att protestera av de som skulle protesteras mot. Men det fick OK på att hålla för munnen, så passande.

Och alla sportjournalister på SVT och TV4 kan nu sitta och älta armbindel i absurdum för att visa hur goda och upplysta man är och för att ljuga för sig själva om att det är de själva som betalar för allt med sina sändningsrättigheter. Och tyskarna, engelsmännen och danskarna står på knä, håller för munnen och gör starka uttalanden för att sen med stor iver springa och sparka bollen.

SVT, TV4, engelska och tyska laget agerar med någon slags cringe sportswashing för att tvätta sitt eget agerande mot ett Qatar som använder VM som sportswashing. Vem tvättar vem?

Sida vid sida, tillsammans hjälps de åt
Sporten och kapitlet, springer på samma plan

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

2 thoughts on “OK att köra bil med armbindel

  • November 27, 2022 at 2:39 pm
    Permalink

    Fotbollsdomaren Jonas Eriksson som även är bisittare i SVT:s fotbollsstudio är god vän med en av Qatars höjdare (Expressen) och har även ett boende i Doha (Olof Lundhs bok) men ändå vill SVT att vi ska tycka illa om att Qatar arrangerar VM.

Leave a Reply