Polen som spegel

Det är sådana problem med ordet ”agenda journalistik”. T.ex är det svårt att förstå DN som säger att de ska bedriva ”agenda journalistik” och ”oberoende journalistik”. Är inte det motsägelsefullt?

DN har i flera år smutskastat Polen. Ligger det någon agenda bakom eller grundar det sig på oberoende fakta? Vem vet, man får helt enkelt åka till Polen och reda ut saken själv, sagt och gjort, jag drog till Polen. Det första och självklara som konstaterades är att regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS) är demokratiskt valt, alltså ingen statskupp eller liknade har inträffat så det måste respekteras.

Därefter kan jag konstatera att trots allt elände DN har skrivit om Polens regering är de oerhört populärt bland medborgarna, alla jag pratat med är nöjda med regeringens arbete. Det är så konstigt – den information jag får från Sveriges största morgontidning stämmer inte alls med den verklighet jag ser och hör i Polen. Det är svart och vitt, total skillnad. Det är som DN endast har pratat med eliten och jag bara med medelpolacken.

Polen har varit gravt korrumperat och den eliten får nu ta stryk. Det gillas såklart inte av eliten men uppskattas av folket. Polen går precis i motsatt riktning till Sverige som nu håller på att bli lika korrumperat som Polen var förr. En annan motsats till Sverige är att Polen sänkt sin pensionsålder då vi höjt.

Vill verkligen inte kasta skit på Sverige. Men på något sätt är det väldigt irriterande när man sägs bo i ett land som är så rikt men ändå kuska ner till Malmö där vissa sträckor inte ens har motorväg och sen blåsa i 130 genom Danmark. Eller springa på någon skitig toalett på en sunkig mack för att sen besöka en uberlyxig toalett med självrengörande toaring i Tyskland. Eller få se (våra) EU pengar investeras för fullt i massiva motorvägsbyggen i Polen men själv investera i den humanitära stormakten. Som grädde på moset förolämpar vi polacker så att man får skämmas och förklara att det bara är en tidning med någon slags globalistagenda som står för allt trashtalk. När ett lands MIX (motorvägsindex), TIX (toaindex) och KIX (korruptionsindex) alla pekar åt fel håll ska man inte kritisera andra, framför allt inte de som haft betydligt sämre värden men kämpat sig upp och snart förbi.

DN erbjuder nu fri tillgång till sin agendajournalistik så att vi fram till valet kan få ta del av agenda artiklar som ”Sandviken tjänar på invandringen”, ”Brottsligheten har gått ner” eller att det förskräckligt att domaren som ärvt sitt yrke i Polen fått sparken. Snart kommer vi få läsa om att det är mycket bättre med 2+1 vägar med vajer emellan än tvåfiliga motorvägar. Att det är bättre att investera i den humanitära stormakten än infrastruktur.

 

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply