Nyinspelning av Pomperipossa

Socialdemokraterna i samarbete med SVT meddelar idag under en presskonferens att man ska göra en nyinspelning av Astrid Lindgrens Pomperipossa. För manus står Jonas Gardell och Aftonbladets Anders Lindberg.

Vi vill göra en modern variant av Pomperipossa. En Pomperipossa som älskar, tycker det är häftigt att betala skatt säger Jonas och berättar att rollen ska spelas av Socialdemokraternas f.d. partiledare och Jonas vän Mona Sahlin.

Anders Lindberg beskriver även att man vill ge sagan en dokumentär känsla och kommer fånga tidsandan och upptakten till sagan med t.ex. Astrid Lindgrens och Gunnar Strängs debatt. Som Astrid får vi se den folkära artisten Özz Nujen. Vem som ska spela Gunnar Sträng är ännu oklart.

Anders säger att sagan inte alls handlar om högt skattetryck utan att det är en vanlig missuppfattning. Med den här nyinspelningen får vi möjlighet att räta ut alla missuppfattningar och kommer mer belysa Astrids stora engagemang inom Socialdemokratin istället.

Nyinspelningen ingår i en triologi av historierevisionism som inleds med Saltkråkan och sen Ronja Rövardotter. Med nyinspelningen av Pomperipossa tycker Socialdemokraterna och SVT att historien mer stämmer överens med dagens värderingar. Övriga böcker och filmer ska brännas. Så, det finns ingen inhemsk svensk kultur.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply