Långa bollar

Utanför. Över. Snedspark och straffspark. Att titta på Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser är som att se en karikatyr av Sverige. Ett VM i killgissning. En hälsostormakt som basunerar ut sina felräknande modeller och hundra – procentigt felaktiga antaganden samtidigt som en enad journalistkår gäspar fram en fråga – ”hur blir det med fotbollen?”

Man baxnar. Hörde jag rätt i att Sverige har flest dödsfall per capita. En snabb blick på journalistkåren. Ingen rörelse, ingen upprördhet, lite bläddrande och gäspande. Nä, måste ha hört fel.

Hörde jag rätt! Tester visar på 7% antikroppar mot uppskattade 25 – 40%. Britton har räknat fel för tredje gången. Tegnell och Giesecke killgissat fel igen och Emma och Wold verkar ha dragit. En blick på journalistkåren, yada, yada. Långa bollar på Tegnell.

Hur blir det med fotbollen?

Sporten är fan i mig fantastisk. Det spelar ingen roll hur mycket det brinner, nog ska det spelas boll. Det spelar ingen roll att alla matcher är inställda, det ska vara sportsändningar på TV. VM och OS i diktaturer och protestera hemma. Gravallvarliga journalister som med ledsna blickar rapporterar om inställda matcher (nästan 4000 döda). Men för fan FHM, släng ut en boll så blir några glada i varje fall. Ja men folkhälsan då, ja men sluta ät socker och ta en promenad!

Schamanernas modeller

Man blir mörkrädd när man tänker efter. Är det schamanerna på FHM och MSB och deras modeller som räknat ut hur våra beredskapslager ska vara? Hur en ansiktsmask skyddar? Det skulle förklara en hel del.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply