Jag delar inte din åsikt och du får inte uttrycka den

Tänk om man skulle ta det gamla citatet bokstavligt ”Jag delar inte din åsikt, men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka den” och så visar det sig att nästan hälften av svenskarna inte tycker det är så noga. Surt.

Novus frågade Anser du att man bör förbjuda demonstrationer som kan kränka någon person eller grupp?

Svenskarna svarade:

  • Ja: 28 procent (män 18 procent, kvinnor 39 procent)
  • Nej: 55 procent (män 71 procent, kvinnor 38 procent)
  • Vet ej: 16 procent (män 11 procent, kvinnor 23 procent)

Nästan alla demonstrationer är mot något (kränkande) annars blir det väl mer en demonstration av något. Så frågan skulle nästan kunna ställas som Anser du att man bör förbjuda demonstrationer?

Nästan var tredje person i Sverige vill förbjuda demonstrationer. Nästan varannan kvinna. Hur är det möjligt med dessa åsikter i en demokrati? Ja, även i en diktatur. I andra länder offrar människor sina liv för yttrandefrihet, flyr ofriheten, demonstrerar för sin yttrandefrihet. I Ryssland t.ex. vågar inte folk gå ut på gatan för att demonstrera för att man kan få 15 års fängelse i Sverige vill man inte för att någon kan bli kränkt.

Fredsskadade, demokratiskadade – ja någon slags diagnos måste vi väl ändå ha. Eller är det så att alla tolkade frågan som Anser du att man bör förbjuda demonstrationer som kan kränka någon speciell bok eller speciell grupp? Fast det är inget förmildrande, bara en annan diagnos. PK-WOKE-RYGGBROTT.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Jag delar inte din åsikt och du får inte uttrycka den

  • May 1, 2022 at 8:41 am
    Permalink

    Och apropå PK-WOKE-RYGGBROTT och ELLE – GALAN. Novus skulle kunna fråga om Ebba verkligen menade att man bokstavligen skulle skjuta 100 eller nu 184 motdemonstranter och stenkastare. Ganska säkert på att 90% skulle svara Nej, 8% Ja (1% män, 7% kvinnor) och 2% Vet ej (1,9% kvinnor och 1 Morgan).

    De allra flesta av oss förstår budskapet, tänker inte ens förklara det. Vad Kakan tycker om poliser är 100% osäkert med tanke på hennes tidigare tweets. Att det då är Ebba som inte får gå på Elle – galan efter påtryckningar av bl.a. Kakan är kraftig diagnos varning och farligt. Kommer nu nästa politiker att vara försiktig med sina uttalanden, inte våga säga vad de tycker (jag vet, retorisk fråga).

Leave a Reply