Gränsen mot Ankeborg

Ygeman säger i P1 att man utsätter Sverige för en fara om man regerar med stöd av SD samtidigt som en Schengen – rapport larmar om att Sverige har en av Europas sämsta gränskontroller, rena rama ”Kalle Anka – verksamheten”. Och vem ansvarar för det då? Vem är det som utsätter Sverige för en fara? Just det, S och Ygeman. Det Schengen – rapporten larmar om måste vara själva sinnebilden för att sätta ett land i fara.

Expressen har under en tid samlat på sig ”scoop” om vad olika SD personer i långtbortistan skrivit på Facebook för att ”avslöja” detta strax innan valet och därmed orsaka SD så stor skada som möjligt. Har man på samma sätt hållit på Schengen-rapporten för att inte gynna SD? Eller är det bara en slump att det som missgynnar SD kommer ut innan valet och det som gynnar SD kommer ut efter valet.

Det verkar också som SD hade otur och S tur även med rapporten från Riksrevisionen som visar på fortsatta brister inom Transportstyrelsen? Rapporten kom i våras men som SR skriver själva ”har inte uppmärksammats förrän nu” – ca. en vecka efter valet. Det var ju synd att inte det kom fram innan valet.

Kan det verkligen vara så att media och regeringen mörkar två viktiga rapporter innan valet för att inte gynna SD? Kan det vara så att media delade upp rapporterna mellan sig. Den här gången fick Expressen ta Schengen – rapporten och SR Transportstyrelsen. I vanliga fall skulle det vara helt galna tankar men i ett land där man inte vill ta fram statistik för att det kan gynna SD eller där alla går omkring och låtsas att 25 – åringar är barn så är allt möjligt. För att inte tala om den där Kalle Anka regeringsbildningen som pågår nu. Ja, allt är möjligt i Ankeborg.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply