Fyra skämskuddar och en fjantmössa

Har du sett filmen Fyra skämskuddar och en fjantmössa? Tyvärr har jag det. Tänk dig den där amerikanska actionfilmen med det där pinsamma ”alla kan bli president” – talet på slutet. I den svenska dokumentären är det istället ”presidenten” som håller det pinsamma talet och du kan inte sluta titta, för det är på riktgt – i TV soffan kan ingen höra dig skrika.

Fyra minnesvärda scener som man gärna glömmer, 10% på Rotten Tomatoes:

Skämskudde 1. Stefan käbblar

Annie (C) propsar på Stefan (S) en rapport under en debatt och Stefan sätter igång och vevar med armarna och käbblar om käbbel.

Skämskudde 2. Åsa gråter

Åsa (MP) snörvlar fram det obegripliga att ”det bästa är att i varje fall göra någonting … för mina kommunalråd”.

Skämskudde 3. Annie tjuter

Annie (C) slår skorna i bordet, i varje fall nästan och tjuter – ”nu får det vara nog” till Jimmie (SD).

Skämskudde 4. Magdalena gråter och pratar ryckigt

Romantisk S – terrorskräckkomedi: Uselt rakt igenom, det är inte trovärdigt. Fast som en dokumentär om socialdemokratisk debattaktik kanske det skulle fungera. Alla möjliga känslor och kopplingar men inget svar. Om man sätter en sån där klassik 80 – tals titel så kanske: ”Älskling, jag var partiledare för landets största parti – hur kunde jag göra så här.”

Fjantmössa

Annie och – ja, vet heter han nu igen, han f.d. vänsterpartiledaren som nästan också alltid började darra på rösten, just det, Jonas. De skulle föreställa varandras antagonister i alla debatter. Och det tyckte man tydligen blev så bra TV att man åkte ut på en ”debatt turné”. Vilket larv, att åka runt och låtsasbråka inför publik, kan det bli fjantigare.

Och nu ska tydligen X och Y ha ett TV – program ihop, det var alltså inte heller äkta. Kamera på, Teodorescua & Suhonen låtsasbråkar. Kamera av, fika.

Vad mycket skräp man sett, var kommer allt ifrån – Trollywood? Vuxna människor käbblar, gråter, tjuter, gråter igen och låtsasbråkar. Som en dålig film, som Mimmi och Reine möter oppositionen i fjällen, men tyvärr är det dokumentären om ditt liv.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply