Är Socialdemokraterna ett fotbollslag

eller rättare sagt, är alla sosseväljare fotbollsfans? Fans håller på sitt lag hur uselt de än spelar och nu när man spelat 0 – 2 mot Sverigedemokraterna skulle man kanske tycka att korplagets fans skulle heja på landslaget istället.

Men inte då, inte ens när lagledarna står på presskonferens och erkänner sina fel. Sorry, vi kan inte anfalla och vi kan inte försvara oss eller omsatt till politikerspråk – via har haft fel i flyktingpolitiken och klimatpolitiken. Och det är ju inte vilka frågor som helst, det är inte direkt vargfrågan eller gårdsförsäljning utan det två viktigaste frågorna. Anfall och försvar är också viktigt för ett fotbollslag.

Om sossarna haft fel måste sverigedemokraterna haft rätt och det är nu fansen som struntar hur det spelas visar sig, kanske de inte ens har sett en enda match. 30% bryr sig inte om att de spelar som korpen. 30% röstar på de som har fel och 20% röstar på de som har rätt. Vad säger det om ett land? Ja, det blir inget EM i varje fall. Man vinner inga matchar på att varken ha ett försvar eller anfall.

Vilket underbetyg till alla väljare som röstat på sossarna nu när det erkänt att de varit fel ute i både flyktingpolitiken och klimatpolitiken.

Sossefans och en f.d. moderat partiledare som fotbollsordförande, vad kan gå fel? Tydligen allt. Ett tecken på dårskap är att göra självmål på självmål utan att vända spelet.

Men damerna spelar bra – ja, vi är fortfarande en humanitär stormakt.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply