Alternativa röster

Lyssnade på en POD från Kvartal när jag var på gymmet. Kan inte vara många som gör det, är nog mest tysk techno men jag gillar Kvartal och speciellt på gymmet – man får känna sig lite intellektuell som kompensation för fysiken.

Det var en paneldebatt och Kvartal försöker till skillnad från SVT sprida rösterna över vänster – höger skalan och i panelen var det något så ovanligt som en klok kvinna från Liberalerna. En omöjlig kombo kan tyckas och jag funderade över varför inte hon var ett partiledarämne och hur jag kunnat missa henne. Senare visade det sig att Jenny var Liberal debattör och ej riksdagskvinna, min intellektuella känsla fick sig en törn.

En annan paneldeltagare var den flitigt återkommande Socialdemokraten Jan L. som i diskussionen om naiva politiker lyckades med konststycket att samtidigt stoltsera med sin egen naivitet då han fortfarande inte visste om de apatiska flyktingbarnen verkligen var apatiska eller om de utsattes för påverkan av föräldrarna – grattis.

Hur som helst, Kvartal är bra – bra POD, bra artiklar, bra journalister (också en omöjlig kombo kan tyckas) och de försöker ha bra bredd på paneldeltagare. Men – de vågar inte riktigt ändå. Att en Moderat får vara med och lägga ut orden kan tyckas vågat för någon uppfostrad med SVT men efter att ha lyssnat på ett antal poddar så saknas det ändå en vinkel, en röst – från stora stygga vargen. Just det, SD representationen är bristfällig. Även de lite hårdare, tuffare och mer kritiska rösterna saknas. Kunde vara kul med lite mer känsla. Så de gästerna jag skulle vilja höra i Kvartal och i andra program är –

 • Lars Bern
 • Aron Flam
 • Henrik Sundström (iofs M)
 • Henrik Jönsson
 • Bert Karlsson (!)
 • Jens Ganman
 • Kent Ekeroth
 • Alexander Bard
 • Gustav Kasselstrand
 • Hans Jensevik

Oj, blev bara killar (gubbar) – fast jag skulle verkligen vilja höra dessa i debatter med naiva politiker. Det finns många bra kvinnor också som skulle kunna vara med, t.ex. Alice, Ann, Ekis (iofs vänster) och Jenny som var med idag.

Jag har länge varit emot kändisar i debatten men har förstått nu att det är bara för att det alltid varit vänsterkändisar (finns det andra) . I takt med att t.ex. Stefan Sauk dundrade in på debattscenen så har jag ändrat mig – fler kändisar i debatten – om det är jämnvikt, om högerkändisarna vågar yttra sig.

Om man får önska helt fritt så är min dream line-up:

 • Lars Bern
 • Ann Coulter
 • Jordan Peterson

Skulle gärna höra dessa mot t.ex. Ullenhag, Greta och Fritzon. Skojade bara, någon 7-klöver får ta fram ett bättre lag.

Att ha upptäckt alla dessa alternativa röster i alternativ media måste vara lite som när Radio Nord kom. Eller lite närmare mig själv, det är som när närradion kom. Helt plötsligt kunde man lyssna på bra musik alla dagar i veckan och inte bara på torsdagar då Poporama sändes.

Podden då, här någonstans (fast just denna var kanske inte något speciellt).

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Alternativa röster

 • September 9, 2019 at 11:52 am
  Permalink

  Lyssnade på ett poddavsnitt av kvartal när jag var ute på promenad och höll verkligen på att ramla omkull när Tomas Matsson var med – nu får de verkligen vikta upp det här och ta in en SD människa – annars slutar jag lyssna – det är ett löfte.

  De tyckte även att de var bra att Sverige tog emot, pratade och kröp för Irans utrikesminister – “man måste kunna prata med alla” – visst, Mattson. Det har vi märkt i Svensk inrikespolitik, verkligen.

  Annars pratade de bl.a. om Hanif Bali och hans kritik av Carl Bildt. För mig är CB lite lika som Jan Eliasson. Ett högdjur som glidit omkring i massa år, varit överallt men liksom aldrig uträttat något ändå – fast vem fan är jag att kritisera – vad har jag gjort? Går iofs inte omkring och låtsas heller.

  Sen kom det in på drogliberalism och vilken minerad mark det är. Ingen vågar tycka något för då kanske man får smäll av journalister eller andra i etablissemanget. Ganska typiskt för alla politiker, om en fråga bränner så vågar man inte tycka något – och Bali som tycker ska man göra sig av med. Vilka syltryggar. Fram för fler politiker som vågar tycka något.

Leave a Reply