Viktigaste ickefrågan

Inför varje val samlar sig Socialdemokraterna och drar upp riktlinjerna och utser den viktigaste frågan att dra i valrörelsen. I år var det ”att behålla makten”, därför blir frågan ”vinstuttag i skolan”.

Alla andra frågor begravs i utredningar, panikåtgärder och plåsterlösniningar. Ett snabbt NATO avtal fast man egentligen varit emot, några hundralappar till pensionärerna, någon tusenlapp till bilägare och elkunder och saft och bulle med brottslingar så slipper man ta det i valrörelsen och avslöja sitt misslyckande.

I Magdalena Anderssons Almedalstal eldar hon upp sig själv och publiken med vinstuttag i skolan när det finns så många andra problem som är allvarligare. Man kör vinstfrågan, inte för att de själva tycker den är viktigast, utan för att de själva tror de har störst chans med den i valrörelsen, det är så cyniskt.

Och media och publiken jamsar med, bu vad hemskt med vinster i skolan, applåd, applåd. Sen åker de hem med skyhöga drivmedelspriser, tänder och värmer (kyler) med sin svindyra el, oroar sig för räntorna och inflationen, sina barn och våldet.

Vad handlar det då om för belopp som orsakar denna krigsretorik? Enligt SVT har de fyra största friskolekoncernerna tjänat 1,3 miljarder det senaste året. Bara biståndet, skattepengar som Socialdemokraterna utan problem skänker bort ligger på ca: 50 miljarder. Bara en av biståndspengar köpt reträttpost på någon tjusig internationell organisation åt någon Socialdemokrat kostar mer än ett års vinstutdelning för samtliga friskolor. Och för det av ”en tredjedel av biståndet försvinner i korruption” skulle vi kunna ha massor av friskolor, som t.o.m. skulle kunna gå med vinst.

Sen har jag aldrig förstått upprördheten, detta är en icke fråga för mig. Sossarnas och Vänsterns viktigaste fråga är en icke fråga, snacka om att vara långt ifrån varandra.

Gör inte alla föräldrar så här när man ska välja skola, frågar runt. Man frågar andra föräldrar och sen går man på öppet hus. Den skolan med bäst ryckte och som verkar bäst väljer man – oberoende av ev. vinstuttag. Gör inte Sossar, Vänsterpartister och Miljöpartister så också? Nä, nä, deras barn går på en kommunal skola, gärna då också i ett utanförskapsområde, eller?

Inget annat land har det här systemet säger både Socialdemokrater och Vänsterpartister som om USA och Storbritannien skulle införa statsfinansierade privatskolor, måste ses som extremt socialistiskt. Märkligt då att inte svenska socialister gillar det utan här är det högern.

Det finns säkert problem, men det är långt ifrån det viktigaste. Om sossarna har identifierat den frågan som viktigaste frågan säger det mer om Sossarna än om samhället. Det är politisk maskirovka (blanda bort korten) i sin fulaste form.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply