Veckobrevet T-98

Veckobrevet kommer idag från vuxendagiset ankdammen.

Mattekunskaperna måste förbättras

Om man sen månader tillbaka vet hur många plan som lyfter och hur många passagerare varje plan tar – DO THE MATH SWEDAVIA!

X = antal avgångar / dygn
Y = antal passagerare per flygplan i medeltal

Passagerare som kommer passera incheckning och säkerhetskontrollen fås genom formeln: X * Y

Veckans mysterium

Hur kommer det sig att Ukraina inte var ett rikt land när man försörjde 400 miljoner människor med mat.

Kom ihåg

Så här i dessa flygtider med kökaoset på Arlanda får vi inte glömma att regeringen vill lägga ner Bromma flygplats och man vidhåller det med veckans mest feltajmade presentation.

Och sen undrar vi – vart tog flygskammen vägen? Den vaccinerades bort. Hur bra sprutorna var mot covid råder det delade meningar om men väldigt effektiva mot flygskammen.

Om man är stor måste man vara snäll

Maggan rasar igen och Sossarna tar storhetsvansinnet till ny nivå. Först fick inte misstroende riktas mot deras Morgan eftersom det var oansvarigt och nu får inte deras pensionsuppgörelse stoppas eftersom det är paragrafrytteri. Skärpning, andra får också vara med och bestämma.

No shit

PÅ SVT morgon sa man att man var överraskad över de höga inflationssiffrorna. Det finns alltså fortfarande människor i ledande ställning som inte ser att allt går åt …

Kaffe, bananer och tomater är ändå inflationens småspelare. Elpriset upp 133%. Men elpriset ringer inte i inflationsklockorna, bara bananer kan mätas i en bananrepublik.

Tystnadskulturen

Vi har en tystnadskultur inom polisen. Samma myndighet som försöker få vittnen att ta sitt samhällsansvar och vittna.

Polis, polis, partipolis

SSU ordförande och nybliven polis i debattprogrammet Sverige Möts har tydligen frågat de kriminella och hör och häpna – de vill inte ha fler poliser eller hårdare straff. Men då så. Ska bli intressant att följa den poliskarriären, dialogpolis eller rikspolischef.

Passkaos

Tydligen har EU bara en passtillverkarmaskin och den finns i Finland och är för övrigt trasig. Varför inte vända sig till mellanöstern. Där finns det hundratals passtillverkare.

Käbbel

Så extremt dåligt namn på TV4:s politikerpodd – ”inte bara käbbel”. Ändå skäms de inte för att göra reklam för den i både radio och TV. Som humorboomers och pappaskämtare har brainstormat. Till raden av journalistbrister lägger vi även humor.

Cirkus Finans

Först snurrade man på hjulet för få fram om ladorna var fulla eller tomma. Sen singlas det slant om vilken budget som ska stödjas och nu pratas det om att lotten ska få avgöra. Kanske inte helt fel ändå. 50% chans att det blir bra, lotten är underskattade som styrelseskick. I varje fall om 75% är vänster.

Vetenskap

Veckobrevet kommer även bevaka och förklara vetenskapliga framsteg. Denna vecka med egna experiment.

Svarta hål: Som en bananfluga runt ditt huvud. Den lilla massan dras till den stora massan.

kapillärkraft: Den kraft som drar vatten den väg vattnet inte borde ta.

Masspsykos: Köp din bostad vid prisstegring och avvakta vid prisfall.

Glöm inte

Lunchen är indragen fr.o.m. nästa vecka så ta med egna bananer. Har bananerna blivit för dyra så är det bra pris på purjolök.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply