Veckobrevet T-94

Hej alla föräldrar!

Som vanligt har det varit en händelserik vecka här på vuxendagiset Ankdammen.

Skända Flamman

Vänstertidningen Flamman som missade att utlysa satirtävlingar i yttrandefrihetens namn när det gällde en hund och en bok tar nu igen det med dockan.

Flamman protesterar, Flamman har fått nog, Flamman vill att man ska få hänga upp en docka men inte elda en bok.

Flytta fokus

När man har förstört Sveriges elmarknad och ändå vill attackera, flytta fokus, kan man klaga på att regeringen inte vill göra elstödet offentligt. Endast i Sverige barn, blir man upprörd över att mammas och pappas ekonomi inte är offentlig. Väg det mot varandra –

Förstört hela Sveriges elmarknad.
Inte göra elstödet offentligt så att alla kan se vad som utbetalas.

Som om inte det var nog så kan man istället för att uppröras över Centerpartiets nya partiledarkandidat har skallat två personer, inte berättat det för valberedningen, har dubbla medborgarskap och en kusin i Turkiets ledning istället uppröras över att statsministerns partisekreterare fiskat ål. Väg det mot varandra.

Jag måste erkänna att det kom ett spontant skratt när jag helt oförberett fick höra Maggan uppröras över ålfisket på nyheterna.

Kommer Tomas komma ut

I veckan fick vi en förklaring till varför SR:s journalist Tomas Ramberg allt mer varit lite väl tydlig med sin vänsterslagsida och oförsiktig med sin opartiskhet. Tomas ska sluta på SR och börja på DN, från dold agenda till öppen agenda. Måste kännas skönt att få komma ut, i.o.f.s har alla vetat, men ändå.

Enkel matematik

IVO har under något år utrett hur läget är för våra akutsjukhus och kritiken är kraftig. Men är det så svårt att räkna ut, är det inte enkel sjukhusmatematik. T.ex. har Stockholm ökat med någon miljon patienter samtidigt som nya akutsjukhus är – NOLL. Nya Karolinska spelar plus minus noll då gamla stänger ner. Så nu ska vi se, hur är det tänkt, vad kan vara fel, vi räknar:

1 000 000 nya patienter
0 nya akutsjukhus

= Minus 1 000 000

Är det inte så enkelt?

Juryn

Juryn, ni vet – den där amerikanska filmen där man ska välja ut en jury.
Lex Stenkastare, ni vet – den där domen där stenkastarna friades för att det inte gick att bevisa att de siktade på polisen.

Är det då så konstigt att buset väljer att kasta bomber och granater. Riskfritt. Åker man fast, fixa nämndemän från V, C och MP och hävda sen att man inte siktade på någon. Case Closed.

Bomber och granater

Verkar som alla har en granat. Det sprängs något varje kväll och förekomsten av granater är stor. Var kommer alla granater ifrån? Troligen Balkan, hur kan det finnas så många? Jo, håll i dig nu. Senaste 5 åren har Svenska Tullen lyckas hitta 5 granater. FEM granater på FEM år.

Man undrar vad som kommer hända när den nya marknaden för vapen på vift i Ukraina öppnar. Då blir det lite tyngre saker, lättare för tullen men större sprängverkan. Kanske Tullen lyckas stoppa 6 missiler. Undrar bara om det håller i en svensk domstol att blåsa igenom en missil genom ett hyreshus, troligen, med rätt nämndemän och rätt advokatsamfund så går allt.

SÄrPOlisen

Varken Tullen, Polisen eller SÄPO har glänst i veckan. Och då har vi inte ens dragit upp kärleksdramat.

De två värsta spionerna någonsin har tydligen valsat runt på alla myndigheter i höga positioner i flera år. Det kom ett tips – alltså ej påkomna eller avslöjade utan ett tips samt att den ena visst fört dagbok. En spion som för dagbok! Och SÄrPOlisen hade ingen aning.

Efter den sjuttiofjärde sprängningen så kom då den sjuttiofjärde presskonferensen från polisen, direkt från Södertörn. Nu djävlar tänkte man och så kom det –

”Vi har en hög konfliktnivå”

Vad är det för snack, hög konflikt nivå? Ska det var vuxet på något sätt, fint, PK, Södertörnskt eller vad? Kanske fungerade det 73 första gångerna men inte längre. Nu är det dags för lite hårade vokabulär så att man visar att man förstår allvaret. Här på förskolan kan vi prata hög konfliktnivå när Adam tar Olivers leksaksbil – inte när det sprängs.

Fablernas värld och NATO ansökan

Är det en saga, en fabel eller ansökan.

Kurdiska räven, Grå Vargarna, Kakaduan, Centerpartiet, NATO Ansökan.

Som om inte det var förvirrande nog så kommer två dragqueens och läser för barnen nästa vecka.

Knivsöder är bombsöder

Då vi har haft många sprängningar i närområdet vill vi att ni vuxna ser till så att barnen har bombvästar eller annat splitterskydd till nästa vecka, vi kommer att vara ute en del.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply