Svenska Hjältar

Gruppen eller föreningen Näthatsgranskaren höll på att lyckas. Allt gick så bra. Man hade hittat den enkla vägen till ära, berömmelse och pengar. Det var bara att offra några pensionärer och utnyttja naiva journalister och politiker så skulle man vara i hamn och bli Aftonbladets Svenska Hjälte. Men de riktiga hjältarna, de som  aldrig kommer att nomineras av Aftonbladet gjorde det som inga journalister gör längre. Man granskade och grävde fram den fula verkligheten.

Domen i Solna höll på att passera obemärkt. Trots att en massa märkliga saker pågick i en domstol känns det mer som att det var en slump att det rullades upp. Det var så nära att ingen skulle få veta något och det var så nära att nämndemannen med sina åsikter hamnade högt upp i Centerpartiet. Så kan det gå när man har en smal åsiktskorridor och naiva politiker.

Två fall som lika gärna hade kunnat segla under radarn. Men tack vare de riktiga Svenska Hjältarna i alternativ media, bloggare, Flashbacksnokare, forumläsare och artikeldelare gick det inte att dölja och MSM var tvungna att hänga på. Men samtidigt slåss just nu DN och Expressen hårt för att stänga ner medborgarjournalisterna i Granskning Sverige och att påverka Google och Facebook samtidigt som regeringen försöker få till en grundlagsändring att begränsa yttrandefriheten. Om de lyckas undrar jag om liknade fall kommer att avslöjas i framtiden.

Tack Svenska Hjältar för att ni oförtrutet kämpar på trots allt spott och spe. Och alla ni sovande svenskar, falska journalister och naiva politiker – inte är det tack i varje fall.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply